Uništio Hrvate trojkama, slavio sa dignuta tri prsta, prešao u Partizan, pa PROP'O: Sad se vratio, a Splićani su osetili njegov bes! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

BOMBARDOVANJE!!!

Uništio Hrvate trojkama, slavio sa dignuta tri prsta, prešao u Partizan, pa PROP'O: Sad se vratio, a Splićani su osetili njegov bes! (VIDEO)

Šta im napravi čovek, ovo nije normalno...

Objavljeno:

Mirko Đerić je ime koje pamte i hrvatski i srpski fanovi košarke.

Ali i oni iz Australije. Jer u leto 2012. u polufinalu SP za igrače do 17 godina reprezentaciju te zemlje vodio je do pobede 83:71 protiv Hrvatske s čak sedam trojki.

Svaku je slavio s visoko podignuta tri prsta, čime je naravno isticao svoje srpsko poreklo i likovao zbog pobede nad najvećim rivalom njegove prave domovine.

Pet i po godina kasnije, Đerić nije ispunio potencijal. Dok Mario Hezonja, najbolji igrač Hrvatske iz spomenutog polufinala igra u NBA, on nastupa za Vršac u Drugoj ABA ligi.

A post shared by ABA Liga (@aba.liga) on

Ipak, talenat dokazuje i u slabijoj konkurenciji. U pobedi njegovog Vršca nad Splitom 100:69, Đerić je ubacio čak devet trojki iz 11 pokušaja i tako protiv hrvatskog kluba nadmašio trojkaški podvig iz utakmice s hrvatskom reprezentacijom pre pet godina.

KAO DA ŽOC PRIČA KROZ NJEGA! Bogdan Bogdanović je upravo objasnio Amerikancima šta zapravo znači košarka! (VIDEO)

Inače, njega je posle tog Svetskog prvenstva zvao i Partizan, ali tamo nije zadovoljio na probi, pa se vratio u Australiju.

BONUS VIDEO: Obraćanje Davora Ristovića na Novogodišnjem koktelu Crvene zvezde

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.