KAO DA ŽOC PRIČA KROZ NJEGA! Bogdan Bogdanović je upravo objasnio Amerikancima šta zapravo znači košarka! (VIDEO)
Bogdan Bogdanović, Foto: Fonet

RECI IM, BOGI...

KAO DA ŽOC PRIČA KROZ NJEGA! Bogdan Bogdanović je upravo objasnio Amerikancima šta zapravo znači košarka! (VIDEO)

- Znate, ovde vam svi kažu 'Budi agresivan!', ali mislim da koriste tu reč na pogrešan način - siguran je učenik najboljeg evropskog trenera u istoriji

Objavljeno:

Posle utakmice u kojoj je Sakramento zahvaljujući Bogdanu Bogdanoviću i veteranu Vinsu Karteru slavio nad vicešampionom Klivlendom, novinari su bili oduševljeni partijom srpskog košarkaša, o čemu smo već pisali, ali osvrnuli su se i na igru 24-godišnjaka Vilija Kolija-Stajna, u kom je Vlade Divac pred draft video potencijalno novog sebe.

Učinci su mu bili daleko od očekivanih za nekog ko je tako visoko bio pozicioniran na NBA draftu - samo sedam poena po meču u prvoj sezoni, skromnih 8,1 u drugoj. Sada, međutim, otkako je Bogdan Bogdanović u ekipi Sakramenta, Vili briljira. U poslednjih pet utakmica daje 15,6 poena po nastupu, uz 8,4 skoka i 2,3 asistencije, a šutira sa 55,7% uspešnosti.

Bogdan je objasnio zašto je to tako naučivši Amerikance važnoj košarkaškoj lekciji.

- Vili i ja pričamo baš mnogo. Znate, ovde vam svi kažu 'Budi agresivan!', ali mislim da koriste tu reč na pogrešan način. Oni misle da to znači 'Aha, dobio sam loptu, sad je moje vreme!'. Ne - počeo je srpski reprezentativac da pojašnjava.

Bjelica na kašičicu, Bobija ni na mapi, Al Horford košem u poslednjoj sekundi postao junak večeri! (VIDEO)

Upravo je to "ne", kao opozicija opšte prihvaćenom stavu u SAD o temi "košarkaške agresivnosti", izazvalo posebno pažnju. Bogdan je pojasnio da nikada nije bila poenta u sebičluku. Već košarkaškoj mudrosti.

- Ne, zaista ne treba da košarku shvatate kao 'budi agresivan... čim si dobio loptu, sad je na tebi i samo na tebi da zablistaš'. Sve što, zapravo, treba da uradite je - da prepoznate dešavanja na terenu - istakao je srpski as, pa nastavio:

- Viliju je samo bio potreban neko poput mene, da mu pomogne malo. Kada kažem 'poput mene', to je zato što sam imao isti problem kada sam prvi put zaigrao u Evropi. Njemu, konkretno, kažem 'Ti si visok momak, a neverovatno si atletski sposoban. Samo igraj jednostavno. Samo 'čitaj' šta se dešava na terenu. Ako imaš prednost u odnosu na onog ko te čuva, ako je uz tebe neki niži ili slabiji igrač, vikni mi i brzo ću te pronaći. Ne trebaju ti neki ludi potezi, stvarno... Možda samo ako ističe vreme. Budi strpljiv'. Tako će biti efektivniji. I, koliko ja mogu da vidim, on je za sada pokazao samo deset, 20 odsto svog potencijala - dodao je.

Bogdana uporedili sa Karijem, pa ga pitali da li poštuje Lebrona: On sve vreme nije skidao osmeh, a i kako bi kad trener ovo kaže o njemu! (VIDEO)

Zaista, kao da je Žoc pričao kroz njega.

BONUS VIDEO: Obraćanje Davora Ristovića na Novogodišnjem koktelu Crvene zvezde

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.