PAO NEĆE SAM PASTI: U Zvezdi se ne zavaravaju dolaskom oslabljenog Panatinaikosa!
Foto: Fonet/Evroliga

Traže podršku navijača

PAO NEĆE SAM PASTI: U Zvezdi se ne zavaravaju dolaskom oslabljenog Panatinaikosa!

Trener crveno-belih traži od igrača da pronađu dodatni lični motiv kako bi izdržali ovu tešku seriju mečeva

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde doputovali su u sredu u jutarnjim časovima u Beograd nakon sedmodnevnog odsustva i tri utakmice koje su odigrali u kratkom vremenskom periodu u Valensiji, Baru i Istanbulu.

Ogromni napori tu se ne završavaju, jer crveno-bele već u četvrtak od 19 časova očekuje još jedna velika utakmica protiv Panatinaikosa u 14. kolu Evrolige.

Prvotimac Ognjen Dobrić ističe da će i ovaj duel doneti ogromne napore, a da je prvi cilj ekipe da se koliko je to uopšte moguće, brzo osveži i spremi za predstojeći duel u Beogradu.

foto: Beta

- Stigli smo iz Istanbula u sredu u jutarnjim časovima, i sada je prvi cilj da se što bolje i brže osvežimo, i spremimo za utakmicu sa Panatinaikosom. Grčki tim je u izuzetno dobrom ritmu, igraju dobro što se vidi i po njihovim rezultatima, čak smatram da ih pomalo i neopravdano izuzimaju iz najužeg kruga kandidata za plasman u samu završnicu. Najavljeno odsustvo Kalatesa i Papasa nas ne zavarava, to je izuzetno jak i dobro ukomponovan sastav. Mi ovaj mini ciklus koji je bio izuzetno važan ali i naporan, završavamo utakmicom u četvrtak. Potreban nam je „vetar u leđa" i ogromna podrška sa tribina kako bi došli do dodatne snage i pokušali da zabeležimo vrlo važnu pobedu u Evroligi.

Sa druge strane, trener Dušan Alimpijević kaže:

foto: Beta

- Posle početne nestabilnosti koja je bila karakteristična gotovo za sve timove Evrolige ove sezone, ekipa Panatinaikosa se uigrala i uhvatila odličan ritam i zabeležila 4 pobede u poslednjih pet mečeva. U ovom ritmu, najvažnije je da se pronađe svaka sitnica, neki mali dodatni lični motiv kako bi se pronašla dodatna energija u ovoj stvarno preteškoj seriji. Uspeli smo nekako da rasporedimo i minutažu u prethodnoj utakmici, i napravimo uvertiru za sledeći meč u kome ćemo igrati pred našim navijačima. Znamo da će nam oni biti dodatna snaga i zato želimo da odigramo dobro, i trudom i borbenošću za početak, nikoga ne razočaramo - rekao je trener crveno-belih koji će ekipu na trening oporavka izvesti u sredu u večernjim časovima.

Utakmica se igra u četvrtak od 19 sati, a nakon toga šampionu ABA lige i predstavniku Srbije u Evroligi slede još dva „vezana" gostovanja pre Nove godine, u Sremskoj Mitrovici i Milanu.

BONUS VIDEO: Vujadin Savić izjava posle 156. Večitog derbija

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.