JOKIĆ LJUT NA SAIGRAČE, MILOŠ GOTOVO DA IH NIJE NI IMAO: Teške utakmice i porazi za Jokića i Teodosića! (VIDEO)
Foto: AP/FONET

nba liga

JOKIĆ LJUT NA SAIGRAČE, MILOŠ GOTOVO DA IH NIJE NI IMAO: Teške utakmice i porazi za Jokića i Teodosića! (VIDEO)

Klipersi su u San Antoniju naleteli na povratnika Kavai Lenarda, a igrali su bez Grifina, Galinarija, Vilijamsa, Beverlija i Džonsona

Objavljeno: 09:01h

U NBA ligi nema milosti, i to su sinoć iskusili i Miloš Teodosić i Nikola Jokić zajedno sa svojim Klipersima i Denverom.

Miloš je sinoć odigrao veoma solidno - kontrolisao je napade Klipersa, organizovao zrelo igru i "držao" rezultat razigravajući saigrače, ali njegov tim se jednostavno našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme - Kavai Lenard je baš protiv njih igrao prvu utakmicu ove sezone na domaćem terenu.

Na drugoj strani, Klipersi su na ovoj utakmici bili bez Blejka Grifina, Patrika Beverlija, Danila Galinarija, Veslija Džonsona i Lua Vilijamsa. Prosek, dakle, jedno 80 poena po utakmici.

Zbog svega nabrojanog i ne treba da čudi ubedljiva pobeda San Antonija - 109:91.

San Antonio je predvodio LaMarkus Oldridž sa 19 poena, povratnik na teren Toni Parker je za samo 23 minuta imao 16 poena i 7 asistencija, a drugi povratnik San Antonija Kavai Lenard je za 16 minuta ubacio 7 poena.

Kod Klipersa najefikasniji su bili DeAndre Džordan sa 13 poena i 14 skokova, novajlija Džamil Vilson sa 13 poena, a naš Miloš je za 28 minuta na terenu ubacio 8 poena (3-7 šut iz igre, 1-3 za trojke, 1-2 bacanja), uz 5 asistencija, 2 ukradene i 2 izgubljene lopte i 1 skok.

Evo Miloševe partije:

Nikola Jokić je u još jednoj utakmici koju je Denver izgubio (95:94), što se kaže, "na glupost", ušao sa klupe, pošto trener Meloun vodi računa da ga ne forsira mnogo dok mu se stopalo potpuno ne stabilizuje.

Da se vratimo na onu glupost: Nagetsi su igrali solidno, vodili su, i to sa solidnom prednošću, ali su iz neobjašnjivih razloga dozvolili Oklahomi (u kojoj je igrao samo jedan čovek - Rasel Vestbruk - da se prvo približi, pa zatim vrati u utakmicu, te da 2,3 sekunde pre kraja ubaci pobednički koš - Rasel Vestbruk ga je dao sa linije bacanja, posle sumnjivog faula koji je načinjen nad njim u prodoru.

U realnosti, razlozi su i te kako objašnjivi - ceo tim Nagetsa je, umesto da igra jaku odbranu, čekao da neko (Vestbruk) promaši neki šut u završnici, po sistemu "mora da maši, pa ćemo mi onda da držimo loptu do kraja utakmice". Ali Vestbruk nije promašio.

U poslednjem napadu Jokić je tražio loptu, ali Čendler je odlučio da je doda do Harisa, koji je uputio najjadniji šut za pobedu koji ste videli u poslednje vreme.

I to bi bilo to. Denver i Jokić će sad da se "vade" protiv Minesote, na domaćem terenu.

Inače, Vestbruk je na ovoj utakmici ubacio 38 poena, od čega 16 u poslednjoj četvrtini (kad ga niko nije čuvao, jer su svi čekali da promaši), uz 9 skokova i 6 asistencija, Pol Džordž i Karmelo Entoni su završili utakmicu sa po 8 poena.

Kod Denvera, Haris je dao 17 poena, Lajls 15, a Tori Krejg 14.

- Nije trebalo da čekamo poslednji šut da pobedimo u ovoj utakmici. Mislim da je trebalo da je rešimo tri-četiri minuta pre toga, jer smo vodili 10 razlike. Trebalo je samo malo jače da stisnemo... Nije niko kriv, ali samo mislim da smo imali priliku da utakmicu završimo ranije - rekao je Nikola Jokić, očigledno imajući na umu saigrače koji su čuvali Vestbruka.

Nikola je na ovoj utakmici igrao sasvim solidno, osim onog dela u završnici kad je, zajedno sa saigračima, izigravao scenografiju za šou Rasela Vestbruka. Pogledajte kako je to izgledalo:

Nemanja Bjelica je propustio još jednu utakmicu zbog povrede zgloba, a njegova Minesota je kod kuće pobedila Portland sa 108:107.

Najbolji kod Minesote je bio Džimi Batler sa 37 poena, 6 skokova i 4 asistencije, a kod Portlanda Jusuf Nurkić sa 20 poena i 7 skokova.

Ostali rezultati NBA lige:

Šarlot-Njujork 109:91 (Kaminski 24p, 5sk, 2as - Bizli 23p, 9sk, 2bl)

Indijana-Boston 111:112 (Oladipo 38p, 5sk, 1as - Horford 14p, 10sk, 9as)

Atlanta-Majami 110:104 (Prins 24p, 7sk, 3as - Ričardson 26p, 4sk, 3as)

Čikago-Filadelfija 117:115 (Mirotić 22p, 13sk, 2as - Simons 19p, 11sk, 9as)

Hjuston-Juta 120:99 (Kapela 24p, 20sk, 3as - Hud 26p, 3sk, 4as)

Dalas-Feniks 91:97 (Barns 26p, 2sk, 3as - Len 14p, 14sk, 4as)

Los Anđeles Lejkers - Golden Stejt 114:116 (Kuzma 25p, 6sk, 3as - Durent 36p, 11sk, 8bl)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.