Alimpijević posle velike pobede: Ako nastavimo da pobeđujemo u  Evropi, lakše ćemo osvojiti ABA ligu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Beta

ČESTITAO MOMCIMA

Alimpijević posle velike pobede: Ako nastavimo da pobeđujemo u Evropi, lakše ćemo osvojiti ABA ligu! (FOTO) (VIDEO)

Zadovoljan sam mnogim stvarima, pristupom, radom, prihvatanjem nečeg novog...

Objavljeno:

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević bio je vrlo zadovoljan posle ubedljive pobede svog tima nad Efesom, rejavpu da je ekipa odigrala skoro savršenu utakmicu. - Ovo je bila skoro savršena utakmica za nas. Imali smo samo dva minuta slabije igre u odbrani u drugoj četvrtini. Pre utakmice smo rekli da su oni prvi tim u Evroligi po ofanzivnom skoku, tako da moramo da budemo ozbiljni u zagrađivanju. Morali smo da ostanemo agresivni svih 40 minuta. Imaju individualni kvalitet i ozbiljno igraju na strani - rekao je Alimpijević.

PROLEĆE NA MOJE RAME SLEĆE! Fudbaleri Zvezde došli u Pionir, a Delije su se potrudile da njihovi heroji zauvek zapamte OVAJ MOMENAT! (VIDEO)

Na pitanje šta je to falilo da utakmica bude savršena trener beogradskog tima rekao je:

- Savršena utakmica zaista ne postoji, jer ne igrate protiv amatera. Igrate protiv vrhunskih igrača. Nepravedno bilo koga izdvajati iz ovog tima Efesa, ali duboko sam uveren da to nije dovoljno za pobedu. Za nas je u ovom trenutku skoro pa savršena. Osim ta dva minuta ne bih imao nešto previše da zameram jer su i te greške bitna stvar za sazrevanje igrača. Tako da - vrlo sam zadovoljan

Mislite li da ekipa može da igra ovakve utakmice u kontinuitetu? - Bio bih vrlo srećan da igramo u kontinuitetu. Sada pokazujemo konture kako tim treba da izgleda onda kada je to najbitnije, a to je na kraju. Zadovoljan sam mnogim stvarima, pristupom, radom, prihvatanjem nečeg novog. Bio bih izuzetno srećan kada bi se to desilo - rekao je trener Zvezde.

Jedna stvar posebno raduje Alimpijevića. - A to je da je ovo timska pobeda. Sada kada razmišljamo o pobedama koje smo do sada ostvarili, vrlo je jasno da su sve one došle posle timske igre i sa timskim duhom. Ima heroja koji se istaknu kroz statistiku, ali ima mnogo malih heroja koji se istaknu dobrim poslom. Njih je večeras bilo mnogo. Izuzetno sam ponosan načinom na koji smo ostvarili ovu pobedu - istakao je Alimpijević.

Davidovac: Nikad se nisam osećao ovako! Hvala fudbalerima na podršci i znam da ličim na Prlainovića! (FOTO) (VIDEO)

Medije je zanimalo da li je pobeda nad Realom doprinela samopouzdanju ekipe. - Mi smo verovali u sebe i kada je bilo poraza. Da ne verujemo u sebe, ne bismo pobeđivali. Od početka sezone smo to pričali, ne zbog alibija, nego zbog realnosti. Ako nemamo presiju za Evroligu, to ne znači da treba da ulazimo bez sportskih motiva, ali treba biti realan. Kada pobeđujete u Evropi, onda lakše stižete do našeg primarnog cilja, a to je ABA - rekao je Alimpijević.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.