Tužna noć za Srbe u NBA! Voriorsi su dokazali zašto su šampioni: Od -21 do pobede uz pljuvačinu Durenta i Kazinsa! (VIDEO)
Foto: AP

Bilo je drame

Tužna noć za Srbe u NBA! Voriorsi su dokazali zašto su šampioni: Od -21 do pobede uz pljuvačinu Durenta i Kazinsa! (VIDEO)

Kraj susreta i veliki preokret Golden Stejta obeležilo je kačenje Durenta i Kazinsa pa su obojica zaradili isključenja minut pre završetka meča

Objavljeno: 09:46h

Tužna noć je bila za ljubitelje košarke u Srbiji, jer su mogli da gledaju tri naša igrača na NBA parketima, ali nisu videli nijednog.

Dvojica su doduše opravdano bili odsutni sa mečeva svojih timova zbog povreda, a Boban Marjanović, znamo svi dobro da se nalazi u nemilosti trenera i da su retke utakmice na kojima priliku da igra.

Krenimo baš od njega. Srpski gorostas se vratio u San Antonio gde je proveo svega jednu sezonu, ali ga tamo i dalje svi vole, od radnika u areni, preko bivših saigrača i trenera do navijača na tribinama koji ga i dalje pozivaju da se vrati.

Zato mu je makar tugu zbog poraza Detroita, ublažio sigurno doček koji je imao.

Kao što rekosmo, Sparsi su savladali Pistonse u meču koji je odlučen u poslednjim sekundama. Gej je promašio polaganje na 94:93 za "mamuze" i "klipovima" je ostalo 5,2 sekunde da postignu koš za pobedu, ali umesto toga Tobajas Heris je napravio faul na Oldridžu i snažni centar Sparsa je sa linije penala zapečatio sudbinu Detroita 96:93.

Upravo on je bio i najbolji akter meča sa dabl-dabl učinkom - 17 poena i 10 skokova, 15 je postigao Gasol, a 12 Rudi Gej. Kod poraženih 27 poena Džeksona i 15 poena tragičara Herisa.

Ni Denver bez Jokića nije mogao da savlada Dalas na domaćem terenu. Srpski centar se i dalje oporavlja od uganuća zgloba, a van terena je i njegov "brat blizanac" pod košem Pol Milsap, tako da je Maveriksima bio značajno olakšan.

Do ubedljivog trijumfa 122:105 vodili su ih Harison Barns sa 22 poena i Devin Smit džuniors sa 20, Jogi Ferel je postigao 16, a Vesli Metjuz 15.

Kod Nagetsa oni od kojih se to očekuje su dali sve od sebe, Barton je ubacio 23, jedan manje je dao Marej, a 21 je dodao Geri Heris.

Nemanja Bjelica se i dalje nalazi na listi povređenih igrača, a možda je baš on nedostajao Minesoti da stigne do pobede u Memfisu, pošto je poražena u tesnoj završnici 95:92.

Grizlisi su prekinuli seriju od 11 uzastopnih poraza zahvaljujući Marku Gasolu sa 21 poenom, ali je "vukovima" presudio Tajrik Evans koji je ubacio dva odlučujuća slobodna bacanja 12 sekundi pre kraja i meč završio sa 16 poena.

Na drugoj strani, Džimi Batler je hteo da pogodi trojku za produžetak sekund pre kraja, ali je bila izuzetno teška pozicija i promašio je, iako je do tada bio sjajan i meč završio sa 30 poena.

Podbacili su ostali, pre svih Entoni-Tauns koji je postigao svega 7, a Vigins 12.

Golden Stejt je još jednom pokazao zašto je šampion NBA, jer jednostavno ima skup igrača sa pobedničkim mentalitetom. Gubili su u Nju Orleansu čak 21 razlike, a na poluvremenu je bilo 20, međutim, drugo poluvreme su otvorili serijom 15:0.

foto: AP

I na krilima Stefa Karija su stigli i prestigfli vođstvo Pelikansa za trijumf 125:115, a na kraju je zamalo došlo i do tuče i to ni iz čega.

Na minut pre kraja, kada je maltene bilo poznato da će Voriorsi slaviti, posle jednog beznačajnog faula nad Karijem, u klinč su upali Durent i Kazins koji čak nisu ni bili akteri dešavanja. Bilo je tu psovki i uvreda, a sudije su ih isključile obojicu sa utakmice.

Svoju odličnu partiju sa 31 poenom i 11 asistencija uz ulogu predvodnika u preokretu, Stef Kari je umalo platio povredom kada je nagazio stopalo igrača Pelikansa i izvrnuo ga, ali na njegovu sreću rezultati pregleda su odmah bili negativni i moći će da igra već u narednom meču.

Uz njega najbolji u pobedničkom timu je bio Tompson sa 22 poena, a Durent i Grin su ubacili po 19. Holidej je bio udarna igla Nju Orleansa sa 34 poena, 27 je ubacio Mur, a 19 Kazins.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.