Zvezda pred gostovanje Realu prvi put ove sezone se našla u dve zanimljive situacije! I to je odlična stvar za njih!
Foto: Dado Đilas

Alimpijević presrećan

Zvezda pred gostovanje Realu prvi put ove sezone se našla u dve zanimljive situacije! I to je odlična stvar za njih!

Crveno-beli prvi put nemaju problema sa povređenim igračima, a uz to su imali pauzu između mečeva dužu od tri dana

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde putuju u četvrtak u 18 časova u Madrid, gde ih u petak očekuje utakmica 10. kola Evrolige protiv jednog od glavnih i „redovnih" pretendenata za osvajanje trofeja, ekipe Reala.

Tim je u četvrtak trenirao u Beogradu zbog komplikovanih veza i transfera za Španiju, a odmah nakon ručka, kompletna ekspedicija seli se na aerodrom "Nikola Tesla".

Crveno-beli su imali nekoliko dana tokom pauze da treniraju i osveže se pred nove obaveze i utakmice (Real, Igokea, EFES...) a trener Dušan Alimpijević može da računa na kompletan sastav jer su svi igrači zdravi:

foto: Dado Đilas

- Utakmica sa Realom treba da nam posluži kao pokazatelj da nastavimo sa napornim radom i da se vidi napredak iz prethodne dve utakmice, u odnosu na viđeno i loše mečeve protiv CSKA i Olimpijakosa. Takođe očekujem da mladi igrači nastave da napreduju i imaju još značajnije uloge. Stiže nam novi mini ciklus u kome nakon Reala, slede Igokea, pa Efes i Cibona u Zagrebu. Prvi put od avgusta i okupljanja smo imali dovoljno vremena da se osvežimo i dobro treniramo što nam je bilo potrebno. Što se tiče Reala, oni imaju svojih problema sa povredama igrača, Ljulja, Ajona, Kuzmića i Rendolfa, ali Real je uvek Real. Brzo su reagovali i doveli Tavaresa, njihove ambicije se ne menjaju, i očekujem Real u najboljem izdanju.

Utakmica u dvorani „Wizink Centar" igra se u petak od 21 sat, i biće četvrti duel dva kluba u Madridu u Evroligi (dosadašnja tri dobio je „kraljevski klub").

foto: Dado Đilas

Prvotimac Ognjen Dobrić odigrao je odličnu utakmicu protiv Baskonije, sledi novo evroligaško iskušenje u Madridu:

- Ova pauza nam je dobro došla da se odmorimo, jako treniramo i nadam se, spremimo na pravi način za teško gostovanje Realu. Sjajna ekipa koja u ovom trenutku dosta zavisi od igre Luke Dončića, ali Real je na prvom mestu tim sa puno sjajnih pojedinaca koji su se stavili u funkciju ekipe. Moramo na prvom mestu da odigramo agresivno u odbrani i to je osnova. Vezali smo nekoliko poraza u Evroligi, ali idemo u Madrid bez pritiska, jer protiv Reala u Madridu nemamo šta da izgubimo i želimo da odigramo dobru utakmicu - rekao je Dobrić.

foto: Dado Đilas

Crveno-beli će u Madrid stići u kasnim večernjim časovima letom preko Rima, u dvorani „Wizink Centar" će odraditi i trening na dan utakmice, a povratak za Beograd planiran je u subotu u ranim popodnevnim časovima.

Ekipa Crvene zvezde neće imati puno vremena za odmor, jer već u ponedeljak u dvoranu "Aleksandar Nikolić" stiže jedno od najprijatnijih iznenađenja ABA lige ekipa Igokee (21h).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.