KALINIĆ IZAZVAO REVOLUCIJU: Lukasu, Čorbi i ostalima država plaća Novu godinu, a sportisti ne dobijaju ništa za igranje za reprezentaciju?! TVITER U PLAMENU ZBOG NJEGA! (FOTO)
Foto: Marina Lopičić/Damir Dervišagić

Sve gori!

KALINIĆ IZAZVAO REVOLUCIJU: Lukasu, Čorbi i ostalima država plaća Novu godinu, a sportisti ne dobijaju ništa za igranje za reprezentaciju?! TVITER U PLAMENU ZBOG NJEGA! (FOTO)

Srpski košarkaš je više samo konstatovao ovu zanimljivu situaciju, a vrlo brzo su usledili komentari za i protiv

Objavljeno:

Srpski reprezentativac Nikola Kalinić prilično je uznemiren vešću koliko će se potrošiti na novogodišnji program u Beogradu zbog čega je osetio potrebu da reaguje na Tviteru.

Godinama se već priča o tome kako sportisti igranjem za nacionalne timove, makar kada je Srbija u pitanju, to čine iz patroiotskih razloga i ne čine to za nikakvu novčanu naknadu, osim one koju dobijaju po zakonu od države kada ostvare uspeh i osvoje medalju.

foto: Marina Lopičić

O tome se povremeno i vodi polemika, odnosno da li je potrebno da im se isplaćuje neka naknada kada posvete čitavo leto reprezentaciji i takmiče se pod njenom zastavom?!

Sada je košarkaš Fenerbahčea odlučio da reaguje na tu temu i to sve zbog toga što je objavljena vest koliko će novca biti potrošeno računajući i na honorare koje će dobiti muzičari koji će nastupati na Trgu u novogodišnjoj noći, ali i pre nje.

- Sportisti ne dobijaju honorar za igranje za državu, a pevači da, za pevanje - zapitao se Kalinić na Tviteru uz smajlije koji pokazuju razmišljanje.

foto: Printscreen/Twitter/@nikola_kalina

Jasno je na šta je želeo da aludira srpski košarkaš, pre svega na momenat da bez obzira na to što imaju velike ugovore u svojim klubovima, oni i igranjem za reprezentaciju te iste ugovore ugrožavaju, pre svega u slučaju teških povreda.

foto: Printscreen/Twitter/@nikola_kalina

Njemu samom se nešto slično dogodilo tokom leta kada je na pripremama reprezentacije Srbije kada je zaradio povredu leđa zbog koje i dalje ne može da igra.

foto: Printscreen/Twitter/@nikola_kalina

Njegova opaska je izazvala i različite reakcije pratilaca, neki ga napadaju, a neki brane, dok on sve pokušava da okrene na šali i ironiju u svojim odgovorima.

Podsećamo da je gradonačelnik Siniša Mali izjavio da će troškovi za novogodišnji program u Beogradu biti 100 miliona dinara i da će većina tog novca biti uzeta iz gradskog budžeta.

Honorare, i to verovatno debele, će dobiti Aca Lukas, Riblja Čorba i grupa Balkanika za nastup u novogodišnjoj noći, ali i Van Gog, Željko Samardžić i Zana koji će nastupiti dan ranije.

Na Sava promenadi će 29. decembra biti održani koncerti grupa Ortodoks Kelts i Ničim izazvan, najavio je Mali na konferenciji održanoj povodom manifestacije "Beogradska zima" koja će, prema njegovim rečima, početi 1. decembra i trajati do 31. januara.

BONUS VIDEO: Navijači Srbije na utakmici sa Gruzijom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.