Boleo me je želudac i došao sam kod Maljkovića... Njegove reči mi odzvanjaju mozgom, iako je 30 godina prošlo! (VIDEO)
Foto: Fonetap

TAKO JE TO NEKAD BILO

Boleo me je želudac i došao sam kod Maljkovića... Njegove reči mi odzvanjaju mozgom, iako je 30 godina prošlo! (VIDEO)

- Maljković je tražio rad i disciplinu

Objavljeno:

Za Tonija Kukoča i Dina Rađu znaju svi, a svaki pravi ljubitelj sporta moći će da nabroji još barem 3-4 igrača iz one nezaboravne generacije Jugoplastike, koja je od 1989. do 1991. osvojila tri naslova evropskog prvaka.

Jedan od njih je i Teo Čizmić, tada najmlađi član ekipe, na kog je pao teret glavnog igrača posle odlaska nosilaca igre legendarnog tima.

Predvodio Delije u Londonu! Žrtva mafijaške likvidacije u Novom Sadu pravila feštu posle meča Arsenala i Zvezde! (VIDEO)

On je u razgovoru za hrvatski portal 100 posto izneo jednu veoma zanimljivu anegdotu vezanu za Božidara Maljkovića.

- Maljkoviću sam prvog dana treninga prišao jer sam imao problema sa želucem i nisam mogao da trtniram. Samo me pogledao i rekao mi:

- Da si brže otišao kući po stvari! Jer ako ti ne možeš, ima ko će. Sad imam 46 godina, a još to držim u glavi. Takve te stvari odgoje, odvedu u ispravnom pravcu - rekao je Čizmić.

Maradona je u paklu: El Pibe tužio ROĐENE ĆERKE! (FOTO)

U to je vreme doslovno živeo košarku. Ritam treninga bio je ludački, što sa juniorima, što sa seniorima, skoro svakog dana po tri, ponekad i četiri.

- Maljković je tražio rad i disciplinu, a zamenio ga je Spiker, Željko Pavličević, koji je doneo šarm, komunikativnost, prepoznatljivost, dao nam dozu slobode. I tako su igrači dobili novu dimenziju, a ekipa je porasla, dobila krila, dodatno samopouzdanje... Znali su nas potcene, a mi smo iznutra rasli, ponelo nas je, dobili mnogo već izgubljenih utakmica. Igrački više nismo bili na na nivou kao pre, ali rezultat se ponovio - rekao je Čizmić.

Čizmić se uspešno bavi trenerskoim poslom u Mađarskoj.

(Espreso.co.rs/100posto.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.