13 POENA I PO 4 SKOKA I KRAĐE: Da li možete da verujete da je igrač Hjustona sa ovim učinkom imao indeks 57 i srušio rekord star 20 godina? (VIDEO)
Foto: AP

verovali ili ne

13 POENA I PO 4 SKOKA I KRAĐE: Da li možete da verujete da je igrač Hjustona sa ovim učinkom imao indeks 57 i srušio rekord star 20 godina? (VIDEO)

- Plus-minus (+/-, ±) je sportska statistika koja se uglavnom koristi u SAD za merenje uticaja igrača na utakmicu. Predstavlja razliku između ukupnog poena svog tima protiv protivnika kada je igrač na terenu

Objavljeno:

Krilo Hjuston Rokitsa Luk Mba a Mute zabeležio je najbolji indeks korisnosti na NBA meču u poslednjih 20 godina.

Kamerunac je u pobedi Rokitsa nad Denver Nagetsima (125:95) imao 57 indeks +/- nadmašivši učinak Džoa Smita iz 2001. godine od 52 za Minesota Timbervulvse.

MOĆNI BOGDAN RAZVALIO LEJKERSE: Ovo smo čekali od tebe, Srbine! (VIDEO)

Mba a Mute je postigao 13 poena (5/5 iz igre, 3/3 tri) uz po četiri skoka i ukradene lopte za 26 minuta na parketu.

Tokom njegovog perioda na parketu Rokitsi su imali neverovatnih 96:36 i čak 97,8 poena na 100 poseda. - Šokirao me taj podatak kad sam ga video, ali to je ipak zasluga celog tima. Radimo dobro stvari pa svaki pojedinac izgleda bolje na terenu - izjavio je Mba a Muta.

Mba a Mute ima 31 godinu, bio je 37. pik na draftu 2008. godine od strane Milvoki Baksa. U NBA je igrao još za Sakramento Kingse, Minesota Timbervulvse, Filadelfija 76erse i Los Anđeles Kliperse, pre nego što je letos potpisao jednogodišnji ugovor sa Rokitsima vredan 2,2 miliona dolara.

* Plus-minus (+/-, ±) je sportska statistika koja se uglavnom koristi u SAD za merenje uticaja igrača na utakmicu. Predstavlja razliku između ukupnog poena svog tima protiv protivnika kada je igrač na terenu.

BONUS VIDEO: Aleksandar Đorđević o oproštaju Vladimira Štimca od reprezentacije

c

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.