JOKIĆ 4. NAJBOLJI NBA IGRAČ: Lebron, Vestbruk, Durent, Grifin i ostali gledaju u leđa Srbinu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonetap

Brojke tako kažu

JOKIĆ 4. NAJBOLJI NBA IGRAČ: Lebron, Vestbruk, Durent, Grifin i ostali gledaju u leđa Srbinu! (FOTO) (VIDEO)

Još jedna potvrda sjajne sezone koju igra srpski reprezentativac

Objavljeno:

Blista Nikola Jokić u svojoj novoj sezoni u NBA, a tek očekujemo od njega da se zahukta.

Međutim, i ovo što je uradio za sada izaziva divljenje i ogromnu pažnju kod stručnjaka i košarkaške javnosti u SAD, dok ga fanovi i navijači zbog stila igre odavno već obožavaju.

Nova potvrda toga koliko je srpski košarkaš dobar stigla je i na osnovu preseka koji je urađen nakon dosadašnjih odigranih utakmica i jednog statističkog parametra koji stavlja Srbina na četvrto mesto najboljih igrača u Ligi.

foto: Fonetap

Reč je o takozvanom "Pravom plus/minus faktoru" (RPMF) koji je unapređena verzija klasičnog plus/minus faktora. Klasičan pokazuje koliko je ekipa dala i primila poena dok je određeni igrač bio na parketu, dok ovaj uanpređeni određuje koliko svaki pojedinac ima plus/minus faktor na 100 odigranih napada i isto toliko odbrana.

A u tome su trenutno ispred Jokića samo trojica igrača: Džejms Harden, Demarkus Kazins i Stiven Kari, a iza njega su ostali Lebron, Tompson, Durent, Embid...

Podsećamo da je centar Denvera bio proglašen za najboljeg igrača Zapada u prošloj nedelji, u kojoj je i postavio rekord karijere sa 41 postignutim poenom na utakmici protiv Bruklina.

BONUS VIDEO: Branko Lazić posle poraza od CSKA

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.