DOGORELO JE: Sale Đorđević hoće da štrajkuje! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

Ne može više ovako

DOGORELO JE: Sale Đorđević hoće da štrajkuje! (FOTO)

- Nema izgovora, moramo da izbacimo spisak iako niko ne zna kako će to da izgleda. Moramo okupiti najbolju moguću ekipu, pripremati se kako za prvu utakmicu protiv Austrije, tako i za drugu sa Gruzijom - istakla je legenda jugoslovenske i srpske košarke

Objavljeno:

Problemi između FIBA, Evrolige i NBA koji se odnose na nemogućnost pozivanja najboljih igrača u reprezentacije, počeo je ozbiljno da nervira i Aleksandra Sašu Đorđevića.

Selektor evropskog, svetskog i olimpijskog vicešampiona istakao je da bi jedna od opcija, doduše radikalnih, mogao da bude štrajk!

foto: Reuters

- I u NBA je postojao problem, pa su štrajkovali. Ceo NBA, bio je 'lokaut'. Ne vidim razlog zašto se tako nešto ne uradi ako svima nama ne odgovaraju neke stvari, ni FIBA, ni Evroligi, reprezentacijama, selektorima, predsednicima saveza... Izvolite, sedite, pa se dogovorite, ima načina kako da se dođe do najboljeg mogućeg sistema takmičenja. Mislim da u ovom trenutku to nije slučaj - rekao je Đorđević za Blic.

DeRozan promašio pobedu iz pozicije iz koje ne greši u trileru u Bostonu, na Bobija je i bog zaboravio na klupi Pistonsa! (VIDEO)

On smatra da je kontraproduktivno da sada svaki savez ponaosob iznosi stav, već da mora da se formira neka vrsta zajedničkom fronta.

foto: AP

- Potrebno nam je razumevanje klubova, želja igrača i pre svega razumevanje za ovu situaciju koja po mom mišljenju nije dobra, ali na nju moramo da gledamo dublje, globalno, a ne da se limitiramo i da svako iznosi mišljenje svoje federacije, reprezentacije ili lično... Nego da sve federacije sednu, donesu zajedničko mišljenje i svima nam pokažu kojim pravcem treba da ide košarka i takmičenje između nacionalnih selekcija, jer je to jedini pravi način.

NE ŽELI DA MU DRUGI KROJE TIM! Najozbiljniji kandidat za selektora ODJAVIO reprezentaciju i sve lepo objasnio! (FOTO)

Srbija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine igra u grupi sa Nemačkom, Gruzijom i Austrijom.

- Nema izgovora, moramo da izbacimo spisak iako niko ne zna kako će to da izgleda. Moramo okupiti najbolju moguću ekipu, pripremati se kako za prvu utakmicu protiv Austrije, tako i za drugu sa Gruzijom. Ima momaka koji će doći, odazvati se, s kojima treba da napravimo dobru igru i onda doći do rezultata, jer sada igra nije toliko bitna koliko rezultat - zaključio je Đorđević.

BONUS VIDEO: Branko Lazić posle trijumfa

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.