DeRozan promašio pobedu iz pozicije iz koje ne greši u trileru u Bostonu, na Bobija je i bog zaboravio na klupi Pistonsa! (VIDEO)
Foto: EPA/CJ Gunther

Seltiksima drama

DeRozan promašio pobedu iz pozicije iz koje ne greši u trileru u Bostonu, na Bobija je i bog zaboravio na klupi Pistonsa! (VIDEO)

U neku ruku možemo reći da je ova serija od 12 uzastopnih pobeda kosmička pravda za Boston, s obzirom šta mu se sve izdešavalo od početka sezone

Objavljeno: 09:05h

Nema sreće Bobanu Marjanoviću u Detroitu i uveliko bi trebalo da razmišlja o promeni sredine i pronalasku kluba gde će redovno igrati, pa makar i po cenu manje zarade, jer ovako njegove najbolje igračke godine prolaze između klupe i tribina.

Ni u noći između nedelje i ponedeljka gotostas iz Zaječara se nije našao na parketu, iako je njegov Detroit slavio u duelu sa Majamijem 112:103.

Sten van Gandi očigledno planira ove sezone da tek samo u pojedinim utakmicama koristi srpskog centra, a ako se nastavi sa ovakvim trendom jedva da će ih biti desetak u kojima će igrati.

Doduše, sada se može vaditi na dobre rezultate, jer Pistonsi ovakav start nisu imali još od sezone 05/06 i stigli su već do dvocifrenog broja pobeda.

Gotovo svi igrači "klipova" su bili raspoloženi za igru, Tobajas Heris je ubacio 25 poena, Bredli jedan manje, 17 je dodao Redži Džekson, 1 meč viner je u stvari bio Kenard koji je svaki put pronalazio put do koša kada bi se Majami primakao ili napravio ozbiljniju seriju poena i meč je završio sa 14 postignutih.

Sa druge strane, kod "vreline" dabl-dabl Vajtsajda sa 20 poena i 12 skokova, 18 koševa Dragića, 16 Vejtersa i 15 Ričardsona.

Strašno igra Hjuston ove sezone, ali tako je kada ga nosi Džejms Harden, možda i prvi kandidat za MVP sezone, već sada. Ovog puta nije bilo tripl-dabla, ali sumnjamo da navijačima smeta i ovakav njego učinak.

Predvodio je dalekometnu paljbu Roketsa u Indijanapolisu 118:95, koji su ubacili čak 17 trojki.

"Brada" je meč završio sa 26 poena i 15 asistencija, uz njega su bili i Gordon sa 21 i Kapela sa 20 poena, a Ariza je dodao 15. U redovima poraženih domaćina samo Oladipo je vredan pomena i to zbog 28 ubačenih poena.

Oklahoma je morala da igra bez svoje dve zvezde na terenu, ali to joj je dobro došlo, jer su konačno i oni stigli do još neke pobede.

Samo par sati pre meča su saznali da će morati da se suprotstave Dalasu bez Karmela i Stivena Adamsa, ali dovoljni su im bili Džordž i Vestbruk da sve prođe u najboljem redu za njih, 112:99.

Pol Džordž je ušao u košgetersku seriju i to se vidi iz meča u meč, sada se zaustavio na brojci od 37 poena, dok je Vestbruk ubacio 10 poena manje od njega. Kod Mavsa, 22 poena Herisona Barnsa i 18 Jogija Ferela.

I za kraj smo vam ostavili poslasticu, najbolji i najuzbudljiviji meč večeri, Boston - Toronto.

Tim u najboljoj formi u ligi je to i dokazao sada, pobedivši u dramatičnoj završnici 95:94, uz mnogo mnogo sreće, ali kao što znamo, sreća je uvek uz pobednike.

A prethodne noći je bila jer je Derozan promašio šut za pobedu iz okreta 2 sekunde pre kraja, a takvih šuteva on ubacuje 9 iz 10 pokušaja, međutim, sada lopta nije htela kroz obruč.

Ima tu i one kosmičke pravde, jer Seltiksi igraju strašno, a ostali su bez dva najveća pojačanja trenutno - Hejvorda za koga se sezona završila već u prvom meču i trenutno Kajrija Irvinga koji pauzira zbog preloma na licu i ubrzo će nazad na teren sa zaštitnom maskom.

U njihovom odsustvu odgovornost je preuzeo iskusni Horford koji je sa 21 poenom poveo svoje mlađe pratioce ka trijumfu, a to su bili Braun sa 18 i Rozije sa 16 poena. Po starom dobrom običaju u Torontu DeRozan 24, a Lauri 19, ostali daleko iza njih.

NBA, rezultati:

Boston - Toronto 95:94

Detroit - Majami 112:103

Indijana - Hjuston 95:118

Oklahoma - Dalas 112:99

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.