Košarkaši Zvezde putovali skoro 17 sati od Beograda do Malage!
Foto: Dado Đilas

pakleni put

Košarkaši Zvezde putovali skoro 17 sati od Beograda do Malage!

Crveno-beli su morali ceo dan da čekaju na let u Parizu

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde doputovali su u sredu kasno uveče u Malagu, gde ih u petak očekuje meč 6.kola Evrolige protiv Unikahe.

Trener Dušan Alimpijević u ovom meču, nakon pobede u derbiju, neće moći da računa na krilnog centra Peru Antića, koji je prekinuo planirane terapije početkom nedelje, i na sopstveni zahtev odigrao utakmicu sa Partizanom.

Antić je u Beogradu nastavio sa oporavkom od povrede mišića lista, a svi ostali igrači su spremni za duel sa ekipom koja je osvajanjem Evrokupa, obezbedila povratak u elitno takmičenje.

foto: Dado Đilas

- Rastemo iz utakmice u utakmicu, normalno je da u ovom periodu imamo određene oscilacije. Na nama je da iz svakog meča Evrolige izvučemo pouku, da to za nas bude jedna korisna škola i da te oscilacije svodimo na minimum, odnosno da ih izbacujemo koliko je to moguće. Mi zaista ni u jednu utakmicu Evrolige ne ulazimo kao favoriti. Čini mi se da su se očekivanja promenila posle skora 2-2, a voleo bih da imamo dobro razumevanje, jer Zvezda je na početku novog ciklusa, sa izmenjenim sastavom, u svakoj utakmici ide na pobedu, ali za tako nešto je potrebno da se mnogo stvari desi kako treba na samom terenu. Uz kvalitet koji imamo, biće potrebno mnogo više energije u nekim drugim segmentima, protiv Unikahe koja ima impozantan roster i polako stiže do prave forme. Verujem da je mali pad koji su imali u Evroligi potpuno normalan za sve ekipe - rekao je trener crveno-belih.

Crveno-beli su još u sredu u 6.30 odleteli za Pariz gde su proveli ceo dan, čekajući let za Španiju, ali su boravak iskoristili da se odmore i treniraju, a nakon dvočasovnog leta, u sredu oko 23 sata su i stigli u Malagu.

foto: Fonet

- Imaćemo dva dana da se pripremimo za ovu utakmicu, jer smo bili fokusirani na meč u ABA ligi. Veoma teško gostovanje, krenuli su u novu sezonu Evrolige velikom pobedom, nakon toga su imali mali pad. Sigurno da žele na svom terenu da dokažu da su podigli formu. Imamo isti skor 2-3, mi želimo da odigramo dobru, kvalitetnu utakmicu, tražićemo svoju šansu da dođemo do bodova. Unikaha je ekipa koja igra u jakom tempu, i to želimo i moramo da sprečimo, taj visok ritam koji diktiraju, tranziciju sa dobrim spoljnim igračima, na prvom mestu tu mislim na Nemanju Nedovića, koji u napadu i poenterski igra jako dobro - rekao je Nemanja Dangubić.

- Prvi cilj je bio da se oporavimo nakon važne utakmice u ABA ligi, jer nas je čekao i težak put preko Pariza gde smo proveli ceo jedan dan, u sredu. Ipak, imaćemo dovoljno vremena da odradimo nekoliko dobrih treninga i pripremimo se za Malagu. Ekipu Unikahe predvodi odlična bekovska linija koja daje ton igri tog tima, MekKalum i Nedović. Tamo je dosta naših igrača, popunjeni su na svim pozicijama, i sigurno da je ova utakmica veliki izazov za nas, jer želimo da odigramo dobro u Španiji - rekao je krilni centar crveno-belih Nikola Jovanović.

foto: Dado Đilas

Ekipa Crvene zvezde nakon utakmice u Malagi koja se igra od 21 sat i koja će „zatvoriti" 6.kolo Evrolige, vraća se u subotu popodne u Beograd, a već u nedelju od 17 sati na programu je meč 8.kola ABA lige sa "FMP-om" u dvorani „Aleksandar Nikolić".

U sredu, gost crveno-belih, u utakmici koja je označena od strane Evrolige i kao „derbi 7.kola" Crvena zvezda mts dočekuje CSKA u "Beogradskoj Areni".

BONUS VIDEO: Tejlor Ročesti i Matijas Lesor posle prve pobede u derbiju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.