KSS ne želi svađu sa igračima! (FOTO)
Foto: Marina Lopičić

DA LI ĆE SE PROBLEMI REŠITI?

KSS ne želi svađu sa igračima! (FOTO)

Maksimalno ozbiljno pristupamo kvalifikacijama, a za uspeh je preduslov i imati najbolji mogući sastav...

Objavljeno:

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u košarci su pred nama, a problemi zbog nastupanja pojedinih igrača u Evroligi se nastavljaju...

Generalni sekretera KSS Dejan Tomašević rekao je da Savez neće terati igrače da biraju između reprezentacije i kluba, a nada se da će se problem između FIBA i EKA rešiti.

foto: Reuters

- Razgovarao sam sa nekoliko igrača. Ono što mi kao Savez sigurno nećemo uraditi, jeste da nećemo dovoditi igrače u situaciju da moraju da biraju između kluba i reprezentacije. Moramo pre svega da ih zaštitimo, mislim da se u ovom sukobu ne razmišlja o njima. Kao bivši igrač apelujem na sve ljude koji mogu da utiču pozitivno da potisnu malo sujetu. Postoji prostor da se ovaj problem reši, to je svima jasno. Nadam se da će se to i desiti - rekao je Tomašević za “Sportski žurnal”.

foto: Fonet

Aleksandar Đorđević i ljudi iz Saveza se nadaju da će Evroliga popustiti i promeniti termine utakmica devetog kola. - Ovo je specifičan i vrlo bitan trenutak. Mi želimo da budemo na tom Svetskom prvenstvu koje je kvalifikaciono za Olimpijske igre. Maksimalno ozbiljno pristupamo kvalifikacijama, a za uspeh je preduslov i imati najbolji mogući sastav. Voleli bismo da računamo na sve najbolje igrače, voleli bismo one koji igraju u Evroligi. Nažalost, u ovom trenutku postoji objektivno veliki problem, neprihvatanje evroligaških klubova da pomere svoje utakmice. Ja kao bivši igrač, sportista, se nadam da će doći do kompromisa i da će svi ti momci moći da igraju za reprezentaciju - izjavio je Tomašević i odmah nastavio:

foto: KSS

- Svaki dan se viđamo sa ljudima iz Crvene zvezde i razgovaramo na tu temu. Nije jednostavno. Naravno da je potrebno da pre svega neke druge ekipe u Evroligi, koje imaju odlučujući glas, prelome. Siguran sam da će onda i Zvezda moći da reaguje - rekao je Tomašević Naša reprezentacija će se okupiti 21. novembra 2017. u beogradskom hotelu "Kraun Plaza" i treniraće u dvorani "Aleksandar Nikolić", gde će u petak 24. novembra u 20.00 časova odigrati meč prvog kola kvalifikacija za SP protiv Austrije.

BONUS VIDEO: Branko Lazić posle trijumfa

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.