Mutin Valjak gazi sve pred sobom: Partizan u ozbiljnoj seriji, Gos i Marinković preslišali Cibonu, Samardo pokidao debi! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Dragan Kadić

ABA liga, 6. kolo

Mutin Valjak gazi sve pred sobom: Partizan u ozbiljnoj seriji, Gos i Marinković preslišali Cibonu, Samardo pokidao debi! (FOTO) (VIDEO)

Dešavanja sa ove utakmice mogli ste da pratite uz naš dobro poznati lajv-blog

Objavljeno: 22:04h

Partizan je upisao i četvrtu pobedu u ABA ligi, treću uzastopnu u svim takmičenjima. Posle trijumfa nad Bilbaom u Španiji u Evrokupu u sredu, upisali su pobedu i na teškom gostovanju Ciboni u Zagrebu rezultatom 90:74.

Još posle prvog poluvremena se videlo da će crno-beli imati primat do kraja meča, a iako su u četvrtoj četvrtini imali jedan period praznog hoda, uspeli su da se izbore sa nezgodnim Hrvatima i dođu do veoma važnog trijumfa, posebno kada je samopouzdanje ovih klinaca u pitanju.

foto: Beta

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Najdžel Vilijams Gos sa 20 poena i 12 asistencija, pratio ga je Vanja Marinković sa 19, dok je Samardo Semjuels ubacio 16 uz 87.5 posto šutem iz igre. Andrić je dodao 14.

Kod poraženog tima Jang je postigao 20 poena, uz 19 poena Luke Žorića.

foto: Printscreen/ABA liga
foto: Printscreen/ABA liga

Inače, Partizan je pogodio 14 trojki, što je fantastičan učinak za ovako mlad tim.

Crno-bele posle ovog meča čeka gostovanje Limožu, pa onda derbi sa Crvenom zvezdom. Dobra košarka je pred nama...

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Dešavanja sa utakmice mogli ste da pratite uz naš dobro poznati lajv-blog...

Dvorana: "Dražen Petrović". Sudije: Ilija Belošević Siniša Herceg, Sašo Petek

CIBONA: Jang, Bilinovac, Uljarević, Žorić, Ćorić, Melvin, Gilbert, Novačić, Bošnjak, Rozić, Ljubičić, Gospić, Popić, Mandić, Tomas, Bušma.

PARTIZAN: Semjuels, Miler, Vilijams Gos, Aranitović, Marinković, Veličković, Tomić, Pecarski, Gavrilović, Andrić, Čakarević, Stevanović, Šalić.

KRAJ UTAKMICE! Posle nešto lošijeg starta poslednje deonice, crno-beli su morali da strepe za konačni rezultat, iako su imali i +20. Na +10 je Vilijams Gos napravio tehničku grešku, ali ni to nije pomoglo Ciboni, koja nit' je postigla slobodno bacanje posle nje, nit' je realizovala napad. Od tada, jasno je bilo ko će odneti pobedu.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Partizan lagano drži konce u svojim rukama. Rezultat posle tri deonice: 51:67 za Mutin Parni Valjak.

POLUVREME! Partizan je preuzeo konce u svoje ruke, prešao čak u dvocifrenu prednost, ponajviše zahvaljujući sjajnoj igri Mihaila Andrića i Samarda Semjuelsa, koji je na divan način debitovao za crno-bele. Postigao je čak devet poena, uz šut iz igre 4/5. Pogodio je i trojku na tri minuta do kraja druge deonice. Sa druge strane, dvocifreni učinak Luke Žorića bio je nedovoljan za rezultatski egal. Jang je uspeo da postigne trojku uz faul i da vrati Cibonu na jednocifrenu prednost na dva minuta do kraja četvrtine, ali je Partizan uspeo da održi dvocifrenu razliku. Na kraju poluvremena je bilo 33:43 za goste. Vilijams Gos je imao osam asistencija!!!

foto: Printscreen/ABA liga
foto: Printscreen/ABA liga

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Posle 10 minuta igre, Partizan je imao prednost od 17:16, ponajviše zahvaljujući dobroj defanzivi, što je nekarakteristično za crno-bele ove sezone (do sada su igrali isključivo na koš više). Videćemo šta nosi dalji tok meča...

18.00 - Utakmica počinje, a mi vam pišemo na kraju svake četvrtine, kada ćete moći da ukratko pročitate sve što se događalo na terenu. Samardo Semjuels je počeo od prvog minuta.

17.37 - Trener Partizana Miroslav Muta Nikolić neće moći da računa na Patrika Milera. Amerikanac ima problema sa povredom ruke, doživeo je kontuziju uz otok, ali se očekuje da Miler bude spreman za meč Evrokupa sa Limožom. Samardo Semjuels je, kao što možete da vidite, prvi put u protokolu.

ZVEZDA UZVRAĆA UDARAC? KK Partizan duguje 10 puta više od prijavljenog duga, šta u Upravi kažu na to? (FOTO)

17.30 - Očekuje nas veoma interesantan meč između starih znanaca u glavnom gradu Hrvatske. Podsetimo se prethodnog duela...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.