Mnogi su se raspitivali za njega, Partizan je imao sreće! (FOTO)
Foto: Reuters

DOBAR POSAO MUTE NIKOLIĆA

Mnogi su se raspitivali za njega, Partizan je imao sreće! (FOTO)

- Tokom leta malo vremena sam imao da se bavim njime. Mimoišli smo zbog mojih obaveza u reprezentaciji Slovenije!

Objavljeno:

Amerikancu Najdželu Vilijamsu-Gosu malo je vremena bilo potrebno da se navikne na evropsku košarku i nametne kao lider mladog Partizanovog tima.

Dolazak u Humsku prošlosezonskog finaliste NCAA šampionata mnoge je iznenadio, ali 23-godišnji Amerikanac je od prvog trenutka bio uveren da je na pravom mestu.

Doskorašnji student univerziteta Gonzaga brzo se prilagodio evropskoj košarci i statistički gledano najbolji je igrač crno-belih u Evrokupu i ABA ligi.

Talentovani košarkaš je prošlog leta bio 55. pik Jute Džez na NBA draftu, a njegove igre prate ljudi iz Solt Lejk Sitija.

foto: EPA/TOLGA BOZOGLU

- Mnogo klubova se interesovalo za Najdžela, ne samo Partizan. Mnogi su zvali i raspitivali se, a drago mi je što je na kraju došao u Partizan. Klub iz Humske uvek je dobro radio sa mladim igračima - rekao je pomoćni trener "džezera" Igor Kokoškov za Sport klub i dodao:

- Tokom leta malo vremena sam imao da se bavim njime. Mimoišli smo zbog mojih obaveza u reprezentaciji Slovenije.

Vilijams-Gos je u pet mečeva ABA lige prosečno beležio 14.4 poena, 5.2 skoka i 7.8 asistencija, dok je u tri duela Evrokupa postizao 20 poena, uz 3.7 uhvaćenih lopti i 4.7 asistencije.

- Najdžel ima karakteristike da se vrati u NBA i u perspektivi bi mogao da dobije šansu. Na pravom je mestu. Crno-beli imaju mlade igrače gde je i on deo projekta. Nadam se da će i Partizan i on imati dobru sezonu - istakao je Kokoškov.

BONUS VIDEO: Grobari pozdravljaju igrače Partizana u poslednjem minutu utakmice

(Espreso.co.rs/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.