I EVROPSKE ŠAMPIONE BOLI UVO ZA RAT: Slovenci objavili spisak za kvalifikacije sa 6 igrača iz Evrolige!
Foto: Reuters

Baš ih briga

I EVROPSKE ŠAMPIONE BOLI UVO ZA RAT: Slovenci objavili spisak za kvalifikacije sa 6 igrača iz Evrolige!

Novi selektor je na spisak stavio i Luku Dončića, Entonija Rendolfa, Zorana Dragića, Alekseja Nikolića, Eda Murića i Jurija Macuru

Objavljeno:

Reprezentacije ne haju na svađu FIBA i Evrolige, niti na za sada izrečenu zabranu igračima koji nastupaju u Evroligi da ne mogu da igraju u kvalifikacijama za Mundobasket.

Sada su i aktuelni evropski šampioni, Slovenci, objavili spisak igrača na koje računaju u za novembarske kvalifikacione susrete protiv Belorusije i Španije i na njemu se nalazi čak 6 igrača koji igraju za klubove iz Evrolige.

Novi selektor Radovan Trifunović, koji je nasledio našeg Igora Kokoškova, pozvao je Luku Dončića, Entonija Rendolfa, Zorana Dragića, Alekseja Nikolića, Eda Murića i Jurija Macuru u nacionalni tim.

foto: REUTERS/Osman Orsal

Utakmice kvalifikacija igraju se 24. i 26. novembra, dok je redovno kolo Evrolige na programu 23. i 24. novembra, a dogovora između nje i FIBA i dalje nema.

Evo i kompletnog spiska Slovenije: Vlatko Čančar, Edo Murić, Jaka Blažič, Žiga Dimec, Luka Dončić, Tadej Frame, Zoran Dragić, Gregor Hrovat, Jan Kosi, Miha Lapornik, Jurij Macura, Blaž Mahković, Blaž Mesiček, Aleksej Nikolić, Alen Omić, Klemen Prepelič, Entoni Rendolf, Matić Rebec, Luka Rupnik, Žan Mark Šiško, Gašper Vidmar i Saša Zagorac.

BONUS VIDEO: Predstavljanje igrača Partizana pred meč sa Lijetuvos Ritasom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.