SPREMA SE REKONSTRUKCIJA HALE PIONIR: "Hram košarke" će biti proširen na 9.500 mesta!
Foto: Fonet/aleksandar Koković

Dobili novo osvetljenje

SPREMA SE REKONSTRUKCIJA HALE PIONIR: "Hram košarke" će biti proširen na 9.500 mesta!

Vesić je naveo da će biti zamenjene stolice, kao i sve drugo što je potrebno da bi "hram košarke nastavio da živi svoj sportski život"

Objavljeno:

Hala "Aleksandar Nikolić" u Beogradu dobila je novu rasvetu, a uskoro će početi proširenje na 9.500 mesta, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

- To je uvod da, posle rešavanja imovinsko-pravnih pitanja uđemo u rekonstrukciju dvorane i nadam se da će ona početi tokom sledeće godine. Umesto sadašnjih 6.200 mesta, imaće oko 9.500, čime će se ispuniti svi uslovi za održavanje velikih sportskih manifestacija - rekao je Vesić prilikom obilaska dvorane.

foto: Fonet

Vesić je naveo da će biti zamenjene stolice, kao i sve drugo što je potrebno da bi "hram košarke nastavio da živi svoj sportski život".

Po njegovim rečima, hala je izgrađena 1973. godine i "već zahteva ozbilju rekonstrukciju".

Postavljanje nove led rasvete koštalo je 15 miliona dinara i hala sada ispunjava uslove Evrolige, Fiba, ali i ostalih sportskih takmičenja.

Sportsko-rekreativni centar Tašmajdan je u poslednje četiri godine povećao prihod za 175 miliona dinara, a rashod smanjio za 100 miliona, naveo je Vesić.

foto: Beta

- To je preduzeće koje više nije pod subvencijama pod kojima je bilo do pre dve i po godine i danas ono samo sebe izdržava. Njihov velnes centar može da se meri sa svakim privatnim centrom u gradu i ovo je dokaz da ovo preduzeće može da funkcioniše po tržišnom principu i da može da se nosi kako sa privatnim halama tako i sa Arenom i da istovremeno ostvaruje prihod - dodao je Vesić.

Direktor SRC Tašmajdan Milan Novović rekao je da je hala dobila 44 najnovija led projektora koji su u standardu onih u najpoznatijim svetskim dvoranama.

- Ovo je još jedan u nizu projekata koje je sproveo SRC Tašmajdan - rekao je Novović.

foto: Fonet

On je kazao da je projekat značajan zbog toga što su ispunjeni uslovi za održavanje velikih takmičenja koje zahtevaju svetske i evropske federacije i dostižu se standardi energetske efikasnosti koja vodi ka daljem smanjenju rashoda.

- Na ovaj način postigli smo dovoljnu osvetljenost dvorane na duži vremenski period i produžili trajnost jer se trajanje osvetljenja procenjuje na 10.000 sati po svakoj svetiljci. Ova rasveta neće ni na koji način ometati buduće radove na rekonstrukciji i biće kompatibilna i sa budućim kapacitetom dvorane - kazao je Novović.

BONUS VIDEO: Tijana Malešević na dočeku odbojkašica

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.