Srpski reprezentativac u centru skandala koji potresa američku koledž košarku! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuter

MULJA SE I TAMO

Srpski reprezentativac u centru skandala koji potresa američku koledž košarku! (FOTO) (VIDEO)

Koledž sport u Koledž sport u SAD ima strogo pravilo da igrači ne smeju da budu plaćeniima strogo pravilo da igrači ne smeju da budu plaćeni

Objavljeno:

Veliki skandal potresao je američku koledž košarku, a najpoznatiji učesnik u velikoj prevari je legendarni trener koledža Lujvil Rik Pitino.

Trener koji jedini ima NCAA titule sa dva različita univerziteta, a sa tri igrao finale, našao se pod istragom FBI zbog finansijskih malverzacija. A u celu priču umešan je i ekstratalentovani srpski košarkaš Balša Koprivica na školovanju u SAD.

OVO JE VRHUNAC BEZOBRAZLUKA! ZVEZDI PREKIPELO: Menadžeri izmišljaju provizije, za sve su krivi Amerikanci!

Trener Klipersa gleda u Tea i ne veruje: Kakve su to asistencije ljudi moji! (FOTO) (VIDEO)

Sin nekadašnjeg asa Partizana Slaviše Koprivice poslednjih meseci bira koledž u kom će nastaviti školovanje i gde će nastaviti karijeru.

I baš kada se mislilo da će Koprivicin izbor pasti na Lujvil, dogodio se skandal.

Koledž sport u SAD ima strogo pravilo da igrači ne smeju da budu plaćeni, a ispostavlja se da je Pitino pronašao način da zaobiđe to pravilo. I to je radio toliko dugo da ga je FBI „uzeo na nišan“ i raskrinkao njegove malverzacije. Pitino je, naime, pomoću „Adidasa“, pozamašnim sumama privlačio mlade igrače u svoj koledž. „Pao“ je kod Brajana Bouvena, čijoj je porodici iskeširao 100.000 dolara na crno, a obaveza igrača je da kasnije postane promoter nemačkog giganta. Uz Bouvena već je gotovo napravio Drim-tim za 2018. sa Anfernijem Simonsom, Kortnijem Remzijem, Romeom Lengfordom, te našim Koprivicom.

foto: AP

Do javnosti su stigli brojni detalji istrage, među kojima i snimak koji se tiče našeg košarkaša. Na sastanku u sobi jednog hotela u Las Vegasu prerušeni agent FBI je snimao razgovor o Balši u kojem su učestvovali Bred Ogustin, agent Kris Doukins i pomoćni trener Lujvila.

- Majka je u fazonu „potreban nam je novac“. Najvažnija stvar je da se postarate da Bred svakog meseca dobije onoliko koliko mu je potrebno - rekao je Doukins, da bi Ogustin poručio:

- Sva moja deca će biti „Adidasova“ deca ako se postarate za to. Obećavam. Vidi, niko nema veća mu*a od Pitina. Potrebno je samo da uzme telefon, pozove nekoga tamo i kaže da se postaraju za njegovu decu!

OVO JE VRHUNAC BEZOBRAZLUKA! ZVEZDI PREKIPELO: Menadžeri izmišljaju provizije, za sve su krivi Amerikanci!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.