Nisam mogao da stojim na nogama, ne znam kako to da vam opišem: Utisci se slegli, Goran Dragić je dao vrhunski intervju o Eurobasketu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis

još je pod utiskom!

Nisam mogao da stojim na nogama, ne znam kako to da vam opišem: Utisci se slegli, Goran Dragić je dao vrhunski intervju o Eurobasketu! (FOTO) (VIDEO)

Najkorisniji igrač Eurobasketa govorio je o zanimljivim temama

Objavljeno: 14:22h

Košarkaši Slovenije napravili su najveći uspeh u istoriji svoje zemlje osvajanjem zlatne medalje na nedavno završenom Eurobasketu.

BOGDAN'S ON FIRE: Srbin je u strašnoj formi, a neke stvari je objasnio na treningu Kingsa! (VIDEO)

Do ovog uspeha predvodio ih je kapiten tima i najkorisniji igrač šampionata Goran Dragić.

foto: Fonet

Otkrio je igrač Majamija kako se osećao u završnici Eurobasketa:

- Istina je da nisam mogao da stojim na nogama poslednja četiri dana. Bio sam fizički umoran, naravno, ali i mentalno. Psihološki umor je bio još teži. Bio sam umoran od svih tih intervjua i razgovora s medijima. Bio sam konstantno ispred kamera u sredini emocija, straha i euforije što je uticalo na mene - rekao je Dragić, a zatim je dodao da ne zna na koji način može da opiše osećaj posle osvajanja titule:

foto: AP Photo/Emrah Gurel

- Ne znam kako to da vam opišem. Ceo život sanjate da uradite nešto, pritisak na ramenima je veći kako godine prolaze i gledate Sloveniju koja doživljava neuspehe na korak od linije cilja. A kada postignete taj cilj, sav pritisak, svih tih godina, jednostavno nestane. Prestaneš da budeš ti, nisi više ista osoba, izvučeš nešto iz sebe što nisi ni znao da imaš u sebi.

Krenula prodaja karata za fajnal-for Evrolige u Beogradu, a cene su najblaže rečeno - PAPRENE!

Govorio je Dragić i o mentalitetu Slovenaca koji ih je veoma često dovodio do razočaranja:

- U krucijalnom momentu, kada je Srbija preuzela momentum u meču, verovatno su svi Slovenci ispred TV-a i u hali pomislili isto - istorija će se ponoviti. Svi su pomislili da je to upisano u našu savest, naš DNK - svi su mislili da nećemo uspeti - rekao je kapiten reprezentacije Slovenije.

Ipak i pored pritiska Srbije koja je u završnici uspela da se vrati u utakmicu, Slovenci su osvojili titulu. Dragić je otkrio i šta se sve dešavalo u finalu:

- Ne znam kako je izgledalo na televiziji, ali ja sam bio u nekoj vrsti transa sve vreme. Vodili smo 12 poena, Srbi su imali 10:0 seriju i odjednom smo vodili samo dva razlike. Igor je tražio tajm-aut. Svi igrači su pognuli glave i gledali u parket. Osetio sam da je to ključni momenat i zagalamio sam: 'Šta se dešava? Ovo je finale. Igramo u finalu Evropskog prvenstva i vodimo sa dva razlike. Vodimo u finalu i pognuli smo glave?! Mi smo ti koji treba da drže glavu visoko.' U tom momentu se nešto desilo, svi smo se probudili i počeli stvarno da igramo do kraja utakmice - zaključio je Goran Dragić.

BONUS VIDEO: Predstavljanje tima KK Crvena zvezda - Džejms Feldin za Espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.