Mačvan otkrio zašto su igrači hteli da otkažu doček i koji reprezentativac je nosio  njegove 3 broja veće farmerke, pa su hteli da ga bandažiraju!
Foto: Dragan Kadić

Pikanterije iz istanbula

Mačvan otkrio zašto su igrači hteli da otkažu doček i koji reprezentativac je nosio njegove 3 broja veće farmerke, pa su hteli da ga bandažiraju!

Svašta se događalo van parketa u Istanbulu

Objavljeno:

Košarkaši Srbije su napravili ogroman uspeh osvajanjem srebrne medalje na Eurobasketu posle svih nedaća koje su ih pratile od samog početka priprema pa sve do finalne utakmice.

Ipak, shvaćeni su kao heroji nacije i ponovo im je upriličen doček na balkonu Skupštine grada gde ih je pozdravilo nekoliko hiljada ljudi.

A malo je falilo da do samog organizovanja dočeka ne dođe i to na inicijativu samih igrača, jer im je mnogo teško svima bio pao taj poraz od Slovenije u borbi za zlato.

foto: Dragan Kadić

To je otkrio u intervjuu za "Novosti" Milan Mačvan, koji je sam istakao da im je bilo previše da ponovo izlaze posle osvajanja srebra pred narod, jer je uglavnom balkon rezervisan do sada bio za osvajače zlata i trofeja.

Strašno mi je krivo što sam treći put morao da se penjem na balkon sa srebrom. Čak smo glasali da li uopšte da izlazimo pred sve te ljude bez zlata. Znali smo da je doček već bio organizovan, ali smo razmišljali da otkažemo sve. Ipak, bilo bi bez veze da oduzmemo to pravo onima koji nikada nisu bili na balkonu, a mnogo je takvih. Verujte da nije lako popeti se tamo sa srebrom, bili smo utučeni. Bojali smo se i da će malo ljudi doći. Na terasi nismo ni shvatili koliko je bilo naroda, tek smo na slikama videli. Nije ni navijačima lako, i oni su očekivali zlato. Ma Saletova generacija je za sve kriva. Oni su osvojili sve, pa se od košarkaša uvek očekuje samo zlato - kroz osmeh je rekao Mačvan.

foto: Dragan Kadić

Mačvan je otkrio i određene anegdote koje su se dogodile tokom boravka u Istanbulu, a jedna od njih je bila da kao kapiten mora da brine o svemu, pa je čak pojedinim saigračima pozajmljivao odeću prilikom civilnog izlaska u grad.

- Nisam mogao da verujem. Ideš tamo na tri nedelje i ne poneseš civilku neku, da imaš kad izađeš iz hotela. Tako je Gagi (Dragan Milosavljević) išao na večeru u tri broja većim farmerkama bez kaiša. Zezali smo se da treba da ga bandažiramo, kad već nema kaiš - rekao je Mačvan.

BONUS VIDEO: Duško Savanović o čuvenoj krađi protiv Turaka 2010. godine na Mundobasketu

(Espreso.co.rs / Izvor: Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.