DANILOVIĆ: Ima igrača koji se ponašaju kao da nemaju gram mozga!
Foto: Dragan Kadić

Predsednik KSS pred Eurobasket

DANILOVIĆ: Ima igrača koji se ponašaju kao da nemaju gram mozga!

Mislim da ako je neki stranac vrhunski igrač i čovek, a mi nemamo igrača na poziciji na kojoj on igra, onda možda i može da se razmišlja u tom pravcu

Objavljeno:

Uoči početka Evropskog prvenstva u košarci, prvi čovek košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović izneo je svoja očekivanja u vezi sa reprezentacijom naše zemlje.

Ni ove godine nema mesta za Simanića u Zvezdi! Uz njega još jedan napušta Mali Kalemegdan!

OSVOJI OVE NOĆI MEDALJU ZLATNU: Ljudi, izašao je novi hit za srpske košarkaše! Otkinućete čim ga čujete! (VIDEO)

- Znam da svi misle da je neuspeh ako ne osvojimo zlato, ali nije tako. Svaka medalja je uspeh. Bitno je da naši košarkaši igraju dobro, da vredno treniraju. Bez obzira na sve probleme, mi imamo dobar tim. Oni su stvarno dobra grupa i dobro funkcionišu - kaže Danilović

foto: Dado Đilas

Srpski centar i igrač Denvera, Nikola Jokić je za razliku od povređenih igrača odbio poziv Aleksandra Đorđevića za obaveze u reprezentaciji.

- Najlakše bi bilo da ospem drvlje i kamenje po njemu i da ga razapinjem. Međutim, taj dečko bi trebalo da igra i narednih deset godina za našu zemlju. Imam svoje mišljenje o tome, kao i većina ljudi. Ipak, on je tako odlučio. Nadam se da se to više neće ponavljati - izjavio je Predrag Danilović

foto: Dado Đilas

Mnoge reprezentacije će biti znatno oslabljene na predstojećem Evropskom prvenstvu. Nedostajaće preko 40 vrhunskih igrača. Kakva je uloga menadžera u svemu tome?

- Generalno, već dugi niz godina ima igrača koji se ponašaju kao da nemaju gram mozga. Ne razmišljaju svojim glavama. Postupaju kao da oni rade za te menadžere, a ne menadžeri za njih. Igrač bi, naravno, trebalo da čuje mišljenje svog menadžera, ali bi na kraju trebalo sam da odluči i vidi šta je najbolje za njega. Međutim, to se odavno ne dešava. Maltene kad ih pitate kako ste, oni kažu ne znam, pitajte menadžera - ističe Danilović za Informer.

foto: Dado Đilas

ZAGREVANJE ZA EUROBASKET - predstavljamo grupu C: Uz nas, ona nam je najvažnija, a tu su moćni Španci, napaljeni Hrvati, talentovani Crnogorci i košarkaški liliputanci! (FOTO) (VIDEO)

Srbija je retka reprezentacija koja u svojim redovima nema stranca. Na pitanje da li je to dobar potez, ili je realnije da se okrenemo vlastitim igračima, Danilović kaže:

- To je prvenstveno odluka selektora. Mislim da ako je neki stranac vrhunski igrač i čovek, a mi nemamo igrača na poziciji na kojoj on igra, onda možda i može da se razmišlja u tom pravcu. Međutim, mislim da iamo stvarno mnogo talentovanih igrača na svakoj poziciji.

BONUS VIDEO: Nikola Bulatović za Espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.