Srbija uz puno muke savladala Grčku! Sledeća stanica - EUROBASKET! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

akropolis kup!

Srbija uz puno muke savladala Grčku! Sledeća stanica - EUROBASKET! (FOTO)

Malo zabrinjava to što je naš tim izgubio dvocifrenu prednost u poslednjoj deonici, pre svega zbog neshvatljivih grešaka, kao i problema na defanzivnom skoku

Objavljeno: 23:05h

Košarkaška reprezentacija Srbije trijumfovala je u poslednjem pripremnom meču pred početak Evropskog prvenstva!

Izabranici Aleksandra Đorđevića su savladali domaću Grčku u "OAKA Areni" rezultatom 69:67 i još jednom pokazali da imaju kvalitet, iako nemaju pomoć igrača poput Miloša Teodosića, Nemanje Bjelice, Marka Simonovića, Miroslava Raduljice i Nikole Jokića...

Srbija je zauzela drugo mesto na ovom turniru, iza selekcije Gruzije...

foto: Dado Đilas

Meč u pojedinim trenucima nije izgledao kao da je prijateljski, pre svega u poslednjem minutu kada smo videli nekoliko jakih faulova, ali sve u svemu, jaka i dobra provera pred start kontinentalnog prvenstva...

Imala je naša reprezentacija vođstvo tokom cele utakmice, ali je u finišu dozvolila domaćinu da se primakne i uvede duel u dramatičnu završnicu izgubivši prednost od 14 poena.

Imali su Grci poslednji napad za izjednačenje ili pobedu, ali su Orlovi uspeli da sačuvaju vođstvo i na kraju slave pobedu.

Đorđević nije ponovo mogao da računa na Nemanju Nedovića, kao ni na Vladimira Lučića, ali u tim se vratio Nikola Kalinić posle tri propuštena meča zbog problema sa povredom leđa.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Milosavljević sa 17 poena, Bogdanović je ubacio 11, Kuzmić i Marjanović po 9, Lazić 7...

Najbolji u grčkom timu bio je Kostas Slukas sa 15 poena i šest skokova, Janis Burusis postigao je 13, a Nik Kalatis 10 poena.

SRBIJA: Mačvan 3, Bogdanović 11, Milosavljević 17, Birčević 5, Štimac, Lazić 7, Micić 2, Gudurić 6, Kuzmić 9 , Marjanović 9.

GRČKA: Kalates 8, Burusis 13, Slukas 15, Larencakis, Papajanis 4, Printezis 7, Papanikolau 8, Mandzaris 6, Agravanis, Papapetru 2, Bogris, Adetokumpo 2.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.