TREJD GODINE U NBA: Kajri Irving je otišao u Boston, a Lebronu je upravo otvoren put do DVE NBA TITULE! (VIDEO)
Foto: AP

blokbaster

TREJD GODINE U NBA: Kajri Irving je otišao u Boston, a Lebronu je upravo otvoren put do DVE NBA TITULE! (VIDEO)

U zamenu za Irvinga, u Klivlend iz Bostona stižu Ajzeja Tomas, Ante Žižić, Džae Krauder i prvi pik na draftu 2018. godine

Objavljeno:

Protekle noći u NBA desilo se nešto što će odrediti sudbinu sledećih nekoliko sezona, pokazaće se.

Možda ove reči zvuče proročki i pretenciozno, ali posao koji su napravili Klivlend Kavalirsi je ogroman, i njihovoj egocentričnoj superzvezdi Lebronu Džejmsu osigurao je najmanje dva sigurna NBA finala u sledeće dve sezone, uz veliku šansu da ih dobije, i mesto u istoriji NBA, baš tamo uz Džordana, Džabara i malo koga još.

Kajri Irving, kojem je više dojadilo da čami u senci "kralja" Džejmsa, tražio je i tražio da ga trejduju, u jednom trenutku nije više ni hteo da se javlja upravi Kavalirsa, i sinoć je dobio šta je tražio.

A Kavsi su dobili i više nego što su tražili.

Kajri je otišao u Boston, a umesto njega (pazite ovo), dolaze

- Ajzeja Tomas, čovek sa boljim statistikama od Kajrija i igrač koji donosi u Klivlend sve, ama baš sve što je Kajri davao

- Ante Žižić, centar od 20 godina koji može biti sledeća velika stvar NBA. Ako bude radio kako treba, i ako nema Miličić sindrom (a reklo bi se da nema), nebo mu je granica. Uostalom, gledajte Klivlend sledeće sezone, videćete da će dečko odmah da razbija; zatim...

- Džae Krauder, ultimativni timski igrač. Upravo je završio najbolju sezonu u karijeri, sa 14 poena, 6 skokova i 2,5 asistencije, uz šut za 3 poena od skoro 40 odsto. Odličan odbrambeni igrač, dobar skakač i, što je možda i najbitnije, ogroman, ogroman radnik. Ali ni ovo nije sve...

- Kavsi su dobili i pik na draftu u prvoj rundi 2018, koji su Seltiksi dobili od Netsa. Budući da će Nju Džerzi i ove godine da pati, to znači da će Lebron moći da bira sledeće godine, vrlo visoko, na prilično jakom draftu.

Boston je, na drugoj strani, dobio Kajrija.

Ok, on jeste zvezda, i jeste strašan igrač, ali da li je vredan svega što smo nabrojali? Da li će Hejvord i Kajri biti novi Bostonov tandem snova?

Da uprostimo odgovor - neće.

Hejvordove najbolje godine u NBA su bile one u Juti, ispostaviće se (ponovo pretenciozno predviđanje autora), a Kajri će moći samo da sanja o NBA finalu, koje je imao priliku da igra sa Lebronom.

Pa zašto je Boston onda ovo uradio?

Najlakši odgovor na ovo pitanje je - blagi Bog zna.

Klivlend, na drugoj strani, sada ima pravu stvar - igrače koji će igrati s kraljem, za kralja, igrače neopterećene ličnom ambicijom koja prevazilazi pobeđivanje i osvajanje NBA prstena.

Hoće li biti dovoljno lopti za Lebrona i Ajzeju (obojica vole da se "grle" sa loptom)?

Dobro pitanje, ali imajući u vidu da je Lebron ipak u momentu svoje karijere kada mu je potrebno da malo "odmori", pogotovo tokom regularne sezone, trebalo bi da bude dovoljno lopti.

Uostalom, Ajzeja je igrač željan finala i titula, i teško da će mu lična sujeta pomutiti razum. A razum kaže, igranje sa Lebronom je igranje za titulu. Budući da će Džejms sledeće sezone moći da traži trejd, svi u Klivlendu (uključujući i Ajzeju, budite uvereni) uradiće sve da zadrže kralja u svom gradu.

(Espreso.co.rs/Yahoo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.