TAKO SE NOSI DRES, TAKO SE ZA NJEGA BORI! Vlada Jovanović se zahvalio zlatnim Orlićima za sve što su uradili za Srbiju! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

MA, TAKO JEEEE

TAKO SE NOSI DRES, TAKO SE ZA NJEGA BORI! Vlada Jovanović se zahvalio zlatnim Orlićima za sve što su uradili za Srbiju! (FOTO)

On se zahvalio KSS na poverenju, ali i svim saradnicima na ogromnoj pomoći da se mlade nade ovdašnje košarke usmere ka velikom podvigu

Objavljeno: 17:31h

Orlići su sleteli u Beograd, a tom prilikom je za sve okupljene novinare i znatiželjne ljude govorio selektor juniroske reprezentacije Srbije Vlada Jovanović.

Nije mogao da sakrije ponos koji oseća...

- Hvala svima na podršci koju smo osetili i pored daljine. Bio sam i ranije na reprezentativnim zadacima, međutim, čini mi se da nije bilo ranije ovakve podrške. I to ovoj ekipi, ovoj deci koja su se, ne samo u tih osam dana takmičenja, nego još od kraja juna, s početka priprema, jako dobro ponašala. Postavili smo prvog dana ciljeve, a onda smo zajedno, kroz ceo taj period, pokušali da te ciljeve ispunimo. Mi smo osetili, stvarno, veliku podršku i što se tiče medija, i što se tiče Košarkaškog saveza i što se tiče svih ljudi koji su nam sve vreme pomagali - rekao je Vlada Jovanović po dolasku na Aerodrom Nikola Tesla.

ZASLUŽILI SU DA SE OVOLIKO SMEJU! Orlići doputovali u Beograd, izrazi njihovih lica su bili neprocenjivi! (FOTO GALERIJA)

On se zahvalio KSS na poverenju, ali i svim saradnicima na ogromnoj pomoći da se mlade nade ovdašnje košarke usmere ka velikom podvigu:

foto: Filip Plavčić

- Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim Košarkaškom savezu Srbije na ukazanoj šansi, što sam i rekao prilikom imenovanja za selektora juniorske reprezentacije. To mi je, stvarno, uvek bila čast. Ali, ne samo čast, jer ja trenerski posao stvarno volim, a još više volim posao koji se svodi na trenerski posao u radu sa ovom decom. Želeo bih da se lično zahvalim i Saši Daniloviću, predsedniku KSS, sa kojim ne sarađujem prvi put. Njegova podrška sigurno mi dosta znači, i drago mi je što sam rezultatom sa ovom decom vratio donekle za tu podršku. Zahvaljujem se i Rakočeviću i Kuzmanoviću, koji su bili uz mene u ovom pripremnom periodu i, na kraju, a najvažnije, da pomenem i stručni štab. Vlada, Dule, Đorđe, Moca i Peđa bili su uz mene ovih 37 ili 40 i nešto dana, radili su jako težak, ozbiljan posao, sa ovom decom. Sva ta deca jesu došla kao dobri igrači, dobri ljudi, dobri momci, a ja sam siguran da smo im kroz ovaj rad pokazali da mogu da budu još bolji. To je moje lično mišljenje - istakao je sada već dvostruki osvajač zlatnog odličja na ovom takmičenju.

foto: Filip Plavčić

Jovanović je pojasnio i šta ga je najviše oduševilo kod novih šampiona Evrope:

IVER NE PADA DALEKO OD KLADE: Tri glavna igrača evropskih prvaka sinovi su bivših košarkaša Partizana i Zvezde! (FOTO) (VIDEO)

- Moram da se na kraju zahvalim i samim igračima. Pre svega, oni su predivni momci. Kakvi su košarkaši, to ste svi mogli da vidite na Evropskom prvenstvu u tih sedam utakmica. Mnogo mi je bilo lepo što sam sarađivao sa njima. Uživao sam u svakom treningu, uživao sam... Ne baš u svakoj utakmici (smeh), ali u većini. Ono što su oni pokazali, to je... Ono što se meni najviše sviđa, to je kako su nosili ovaj dres, kako su se borili za ovaj dres. I to, kako smo, čak i u teškim trenucima na ovom Evropskom prvenstvu, a ono je jako teško po ovom novom sistemu takmičenja, kako su se tada ponašali, kako su funkcionisali kao tim. Bili su jedan za drugog od prvog minuta prve utakmice, do poslednjeg minuta finala. I, na kraju, videli ste i kroz to slavlje, koliko smo mi uspeli zajedničkim snagama da postanemo jedan pravi, pravcati, tim. To je jako teško postići u kolektivnom sportu, ali ovi momci su se podredili grbu, dresu i zastavi Srbije i zato im se ja lično zahvaljujem - zaključio je Vlada Jovanović.

BONUS VIDEO: Slavlje košarkaša posle zlata u Slovačkoj

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.