Teo po dolasku u Kliperse istakao da neće štedeti Srbe u NBA, a pričao je i o Jokićevom odbijanju reprezentacije! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

nosiće četvorku!

Teo po dolasku u Kliperse istakao da neće štedeti Srbe u NBA, a pričao je i o Jokićevom odbijanju reprezentacije! (FOTO)

To je bila moja velika želja i ostvario sam je po završetku sezone. Mislim da sam izabrao ekipu koja mi najviše odgovara, pogotovo zbog načina igre Klipersa, ali i igrača koje imamo u ekipi.

Objavljeno:

Miloš Teodosić je ostvario dečački san! Posle 10 godina nastupa u Evroligi (igrao za Olimpijakos i CSKA) odlučio je da se okuša u NBA ligi, gde je potpisao dvogodišnji ugovor sa LA Klipersima. Teo za Blicsrport prenosi svoje prve utiske iz SAD.

- To je bila moja velika želja i ostvario sam je po završetku sezone. Mislim da sam izabrao ekipu koja mi najviše odgovara, pogotovo zbog načina igre Klipersa, ali i igrača koje imamo u ekipi. Trebaće mi vremena da se uklopim, ali nadam se da će period adaptacije trajati kratko.

Koji broj ste izabrali u novom klubu?

- Naravno četvorku, ali nisam imao zvaničnu promociju, pošto jedan od igrača igra Letnju NBA ligu u tom dresu.

Da li osećate pritisak jer ste zamena za Krisa Pola?

- Nisam razmišljao u tom pravcu, ali ne vidim zašto bih osećao pritisak. Verovatno me svi gledaju kao njegovu zamenu, možda smo sličan tip igrača u pik en rolu i imamo neke druge sličnosti, ali nemam problem s tim.

Konkurenti u novom klubu biće vam trenerov sin (Ostin Rivers) i bivši saigrač iz Olimijakosa (Beverli)?

foto: Saša Pavlić Koky

- Verujem da ćemo zajedno provoditi mnogo vremena na terenu, a na njih dvojicu ne gledao kao na konkurenciju. Drago mi je da imam takve saigrače na svojoj poziciji, što će olakšati pohod na titulu.

Igraćete sa zvezdama tima Blejkom Grifinom i Deandreom Džordanom?

- Oni su jedan od ključnih razloga zašto sam potpisao. Mislim da su najbolji visoki tandem u NBA ligi, uz njih će moja igra biti mnogo lakša i radujem se saradnji sa njima. Nadam se da ću ih usrećiti asistecncijama.

U Los Anđelesu su vaš dočekali Grifin i trener Dok Rivers?

- Dosta se razlikuje kada potpisujete ugovor sa NBA klubom u odnosu na evropski, jer mi je pre dolaska nekoliko igrača poslalo poruke podrške. Rekli su mi da im javim šta god da mi treba i to mi je imponovalo. Potom sam išao na večeru sa Grifinom, Riversom i njegovim pomoćnikom. Nisam ni znao da će Blejk doći na večeru, prijatno me je iznenadio. On je sjajan momak, iako je napravio dosta toga u NBA, čvrsto stoji na zemlji. Jedva čekam da sarađujem s njim.

U NBA će vam se priključiti i Bogdan Bogdanović?

- Kada će i da li Bogdan da potpiše ugovor sa Sakramentom pitanje je za njega.

Kolonija Srba u NBA karavanu je sve veća i veća?

- NBA je merilo kvaliteta. Što veći broj naših košarkaša bude išao tamo, to je bolje za Srbiju i našu igru u reprezentaciji. U NBA ligi igraju najkvalitetniji košarkaši, pa je noralno da naši najbolji odlaze “preko bare”.

Hoćete li imati milosti prema Bjelici, Jokiću, Marjanoviću, Bogdanoviću?

- Kao što i oni u svakoj utakmici žele da me pobede, tako i ja hoću da moja ekipa trijumfuje protiv njihovih. Ne verujem da će me štedeti,a neću ni ja njih. Naše veliko prijateljstvo ne važi na terenu.

Može li Srbija do zlata na Evrobasketu?

- Ne želim da pričam o najsjajnijem odličju, trebalo bi da nam cilj bude jedna od medalja. Kao i na prethodnim prvenstvima i Olimpijskim igrama, moramo da se fokusiramo na našu igru i to je najbitnije. Ne možemo da biramo rivala, zbog toga ćemo se maksimalno skoncentrisati da pobedimo na svakom meču.

Ko je našoj selekciji najveća pretnja?

- U krug favorita stavio bih pre svih Španiju, kao i Francusku. Litvanija ima pakleni sastav, a na svakom velikom takmičenju se pojavi ekipa koja iznenadi. Takođe, i Grci su favoriti, pa nam neće biti lako da dođemo do medalje.

Selektor Đorđević je opet u problemu - nema Nikole Jokića. Kako ste, kao kapiten doživeli njegov otkaz?

- Nemam šta da mu zamerim. Koliko god da je mlad, dovoljno je zreo da sam donese odluku. Verujem da je dobro ramislio i trebalo bi da poštujemo njegovu odluku. On je momak koji će narednih 10 godina poredvoditi Srbiju i nemam ništa protiv njegovog otkaza. Naravno da će nam nedostajati. Isti je slučaj bio i sa Marjanovićem u Riju, ali smo osvojili medalju.

Da li sa njim u timu mogli da napravimo još bolji rezultat na Olimpijskim igrama?

- Teško, jako teško. Koga nema, bez njega se mora i može. O momcima koji su se odazvali treba da se priča. Ko je otkazao, neka radi ono zbog čega se nije odazvao. Jokić je odlučio da se spremi za narednu sezonu i ja ga razumem.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.