VILSON SE PREDSTAVIO GROBARIMA: Ponosim se svojom košarkaškom inteligencijom! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/MyBasketballTV

I srećan je što dolazi

VILSON SE PREDSTAVIO GROBARIMA: Ponosim se svojom košarkaškom inteligencijom! (VIDEO)

Nova akvizicija crno-belih je istakla koje su to njegove karakteristike kao igrača

Objavljeno:

Iako se još čeka zvanična potvrda od kluba da je Miroslav Muta Nikolić postavljen za novog trenera Partizana, crno-beli su već doveli prvo pojačanje za novu sezonu.

Još pre nekoliko dana je potvrđeno da je Tom Vilson novi igrač najtrofejnijeg srpskog kluba, a sada je mladi Australijanac govorio o svojoj odluci da se umesto u NCAA preseli u Evropu.

- Sve je bilo potpuno ludo… Na koledžu nisam ni znao da je Evropa avenija kojim bi mogao da koračam. Nisam ni razmišljao o tome, pošto nisam imao evropski pasoš. pa kad je menadžer počeo da govori o Evropi, a onda se pojavio sa Partizanovom ponudom, zaista sam se ludo osećao. To je prilično visok nivo u Evropi. Ostvarenje sna! Pratio sam i pre Evroligu, veliki sam ljubitelj evropske košarke. Ekstremno sam srećan što sam ovde - rekao je Vilson za "Foks sport".

Od presudnog značaja je bilo to što bi zbog pravila u američkoj koledž košarci morao da prvu sezonu presedi na tribinama.

- Nov početak, mogućnost da u profesionalne vode uploviš sa 19 godina, to su sve neke stvari koje klinci ne mogu uobičajeno da rade. Imam 19 godina, moći ću da putujem, živeću na drugom kraju planete i biti plaćen da radim ono što volim! Šta ima tu da mi se ne dopadne.

Australijski košarkaš je pokušao kroz ovaj intervju i da prikaže svoje najbolje karakteristike Grobarima, kako bi ga što bolje upoznali.

- Ofanzivno, plejmejker sam. Umem sa loptom i volim da mislim da imam dobar pregled igre. Iznad svega, ponosim se svojom košarkaškom inteligencijom, poznavanjem igre, ali i željom da nastavim da učim. Znam da atletski ne odskačem, ali mislim da dosta dobro šutiram za tri poena. Uostalom, to je ono što treba i NBA ligi. Pogledajte samo Golden Stejt. Skoro svi znaju da šutnu. Svima su potrebni takvi igrači: tehnički obučeni, sa visokom inteligencijom i dobrim šutom - dodao je on.

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Milan Živadinović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.