MILICA DABOVIĆ OPLELA PO SELEKTORU! Preforsirao je devojke, loše tempirao formu...
Foto: Dado Đilas

pronašla krivca

MILICA DABOVIĆ OPLELA PO SELEKTORU! Preforsirao je devojke, loše tempirao formu...

Milica veruje da je Karadžić trebalo da potraži savet o tome kako da radi sa igračicama

Objavljeno:

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije doživela je neuspeh na Evropskom prvenstvu u Češkoj.

Naše devojke su takmičenje završile već u osmini finala, gde su eliminisane od reprezentacije Letonije.

Nekadašnji kapiten našeg tima, Milica Dabović, smatra da je selektor Stevan Karadžić najodgovorniji za neuspeh.

foto: EPA, Martin Divisek

- Igrači su povređene došle na šampionat, igrale su pod blokadama i nisu uspele da u takvoj situaciji ostvare bolji rezultat. Smatram da nije pravilno tempirao formu. Ne kažem da su njegove metode pogrešne, nego preterane. On je veliki trener, ali ja ne bih mogla da treniram na njegov način - rekale je Milica za Alo.

Zatim se podsetila kako su treninzi izgledali kod Marine Maljković.

- Kod Marine su treninzi bili fenomenalni i znala je da nas tempira za veliko takmičenje, jer nas je odmarala kada je bilo potrebno. Nikada nam se nije desilo da na šampionat odemo povređene. Ana Dabović i Sonja Petrović i pre prvenstva nisu trenirale zbog povreda. Tamara Radočaj i Nevena Jovanović su se povredile na pripremama. Mnogo je bilo povređenih igračica, ali su devojke ipak dale sve od sebe. Neverovatno je kako su izgubile neke mečeve protiv onakvih protivnika, a u timu imamo najbolji tri u Evropi, Milovanović - Petrović - Dabović. Nisu zaslužile da idu kući.

foto: Reuters

Milica veruje da je Karadžić trebalo da potraži savet o tome kako da radi sa igračicama.

- Ana mi je rekla da je Stevan fenomenalna osoba, u to ne sumnjam. Mislim da je preforsiora devojke, zadao je jak tempo, a njima se sezona tek završila. Trebalo je drugačije da radi s njima, jer je neverovatno da vam se od osam najbitnijih košarkašica pet ili šest povredi. Devojke ne mogu ništa da zamerim, izgarale su na terenu, borile su se i uložile poslednji atom snage. Zbog nekih izmena koje je pravio selektor mnogo sam se nervirala, ali niko ne može da utiče na njegove odluke. Ne mislim da je Karadžić bivši selektor, već da je imao samo loš tajming. Nije na meni da sudim nekome - kaže Dabovićeva za Alo.

Stevanu Karadžiću je posle neuspeha u Češkoj istekao ugovor sa reprezentacijom, a prvi čovek KSS Predrag Danilović rekao je da će uskoro biti doneta odluka o tome da li će saradnja biti produžena.

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.