Raspad sistema! Partizan dotakao dno sa okovima na nogama! FMP u finalu! (VIDEO)
Foto: Fonet/aleksandar Koković

polufinale superlige!

Raspad sistema! Partizan dotakao dno sa okovima na nogama! FMP u finalu! (VIDEO)

Sva dešavanja pre, tokom i posle utakmice pratili ste uz naš dobro poznati lajv-blog

Objavljeno: 10:07h

Košarkaši FMP Železnika kompletirali su veliko iznenađenje i novom pobedom nad Partizanom izborili plasman u finale plej-ofa Mozzart Superlige Srbije!

foto: Fonet/aleksandar Koković

FMP Železnik savladao je Partizan rezultatom 78:68 (22:17, 21:16, 21:20, 14:15) i tako sa 2:0 u polufinalnoj seriji stigao do plasmana u finale gde će se za trofej boriti sa Crvenom zvezdom mt:s. Večerašnjim porazom u Železniku okončana je jedna era koja je trajala gotovo dve decenije. Poslednji put Partizan nije igrao za trofej u sezoni 1997/1998 kada su se u finalu plej-ofa sastale ekipe Budućnosti i Crvene zvezde!

foto: Saša Pavlić Koky

Ekipa iz Železnika se u finalu sastaje sa Crvenom zvezdom, a serija počinje u ponedeljak u hali "Pionir"...

Sa druge strane, FMP Železnik dolazi do prilike da se bori za titulu u domaćem prvenstvu treći put u svojoj istoriji, a prvi od osamostaljenja Srbije. Utakmicu je obeležila jako dobra igra domaće ekipe i prilično loše izdanje gostiju koji su u Železniku nastupili potpuno demoralisano i bez žara. FMP Železnik je od starta kontrolisao rezultat, a crno-beli su u velikoj meri ponovili greške koje su im se dešavale i u prvoj utakmici. Loše zagrađivanje reketa, veliki broj izgubljenih lopti, loši procenti u šutu za tri poena, sve su to bili segmenti igre sa kojima su kuburili crno-beli. U takvoj konstelaciji stvari FMP je do poluvremena uspeo da stekne deset poena prednosti, a u drugom poluvremenu su "Panteri" imali i +15. Dejan Davidovac bio je najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 19 poena i 11 skokova, a pratio ga je Džona Bolden sa 16 poena i 6 skokova. U poraženom sastavu prelaznu ocenu je zaslužio samo Vil Hečer koji je utakmicu završio sa 18 poena i 3 asistencije. Dvocifren učinak ostvario je još Mihajlo Andrić (10 pts). Na kraju se mora konstatovati da je FMP Železnik potpuno zasluženo stigao do plasmana u finale, a ne treba podsećati da je Crvena zvezda mt:s potpuni favorit. Zanimljivo je i to da se prvi put posle šest godina u finalu domaćeg prvenstva neće sastati Partizan i Crvena zvezda, a finalna serija startuje 14. juna i igra se na tri dobijene utakmice.

FMP: Radanov 9, Čović 9, Davidovac 19, Apić 7, Lazarević 10, Bursać 3, Šešlija 3, Kutlešić, Ljubičić, Radovanović 2, Ostin, Bolden 16

PARTIZAN: Ratkovica 9, Vrabac 8, Jovanović, Marinković 2, Veličković 7, Majstorović 2, Birčević 8, Koprivica, Andrić 10, Hečer 18, Pot 2, Luković 2

Sva dešavanja pre, tokom i posle utakmice pratili ste uz naš dobro poznati lajv-blog!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.