Prvak Evrope pao u Pioniru: Nestvarna predstava Zvezde i šamar Realu pred 7.000 Delija! (FOTO) (VIDEO)

EVROLIGA, 7. KOLO

Prvak Evrope pao u Pioniru: Nestvarna predstava Zvezde i šamar Realu pred 7.000 Delija! (FOTO) (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Real Madrid pred prepunim tribinama u Pioniru sa 94:88 i poslali branioca titule Evrolige na poslednje mesto grupe A
Objavljeno: 22:27h

Košarkaši Crvene zvezde su srušili šampiona Evrope u Pioniru! Izabranici Dejana Radonjića pobedili su Real Madrid pred punim tribinama sa 94:88 (28:18, 18:25, 20:24, 28:21) Kakva partija: Gudurićevo brutalno zakucavanje za overu trijumfa nad Realom! (VIDEO) Strašan rafal Milera protiv Madriđana: 3 trojke u prvoj četvrtini sa istog mesta! (VIDEO)

U potpuno ludom meču koji je bio prepun preokreta, crveno-beli su uspeli da bez Jovića, kojeg je Radonjić zbog nedoličnog ponašanja poslao u 25. minutu u svlačionicu, iznesu sav pritisak i donesu jako bitnu pobedu. Zakucavanje Cirbesa uz faul izazvalo zemljotres u Pioniru! (VIDEO) Crveno-beli su odlično otvorili susret i napravili 11:2 za opšte oduševljenje, i maestralno završili prvu deonicu sa 28:18, što je unelo nadu kako igračima tako i navijačima.
Madriđanima nije lako: Pakleni doček za igrače Reala i zvižduci himni Evrolige! (VIDEO) Drugih 10 minuta otvorili su bolje gosti iz Madrida jer su trojkama uspeli da se približe na samo šest poena razlike, a onda do kraja poluvremena i "prelome" rezultat, jer se na odmor otišlo sa 46:43. Slava heroju: Delije odale poštu tragično nastradalom ruskom pilotu! (FOTO) (VIDEO) Treća deonica, jednom rečju - katastrofa. Real je uspeo da preokrene potpuno rezultat, a u jednom trenutku da ima i dvocifrenu prednost. Ipak, Kvinsi Miler je nestvarnom partijom smanjio taj zaostatak, i nagovestio "paklenu" završnicu (66:67 za "kraljevski" klub").
Poslednja četvrtina je bila neverovatna. Zvezda je uspela da se vrati rezultatski u meč i to zahvaljući "mladim snagama", Rebiću i Guduriću koji su sa dve trojke izazvali "erupciju" u hali i naterali Delije da bodre velikom snagom crveno-bele do samog trijumfa. U samoj završnici Zvezda je imala 81:78, i strepelo se da će Real stići do ponovnog preokreta, ali je Cirbes "hladne" glave koristio duele ispod koša i zahvaljujući centru crveno-belih, u poslednjim trenucima meč je završen u korist beogradske ekipe.
Najefikasniji kod pobedničke ekipe bili su Cribes sa 26 i Miler sa 24, dok su u Realu Rodrigez i Ajon ubacili po 16. Šansu za još jedan trijumf, izabranici Dejana Radonjića imaće naredne nedelje, kada u Beograd stiže neugodni Himki.
Ovako izgleda tabela posle odigranih sedam kola.
Printscreen/Flashscore.com
Dešavanja pre i za vreme meča mogli ste da pratiteuživo uz Espreso.co.rs! KRAJ MEČA! KAKVA POBEDA ZVEZDE PRED PUNIM TRIBINAMA U PIONIRU! 92:88 - Ostalo je samo sedam sekundi do kraja meča, a Cirbes će ići na liniju penala. 88:86 - Branko Lazić je promašio šut za tri poena, a i dalje ostaje pitanje da li je bio fauliran, jer je bila jako sumnjiva situacija. Posle toga u kontranapadu, Real je uspeo da smanji prednost, te se u poslednjih dva i po minuta ulazi sa neizvesnim rezultatom.
88:81 - Rebić je sjajno asistirao Cirbesu koji je ponovo pogodio u reketu, i pored toga što je Ljulj sjajno raspoložen i pogodio trojku na 81:78, Zvezda je ponovo uspela da napravi razliku. 81:78 - Rebić i Gurudić su uspeli da naprave veliku razliku na terenu, i igraju kao da su već sada iskusni košarkaši, a naravno Kvinsi Miler nije prestao da oduševljava publiku. Maik Cirbes je iskoristio svaku priliku pod košem i uspeo da postigne poene ispod koša. 71:70 - Miler je doneo novu prednost, a zatim je Gudurić pogodio trojku koja je izazvala delirijum u hali! Ovako izgleda dosadašnja timska statistika.
Printscreen/Sport klub
66:67 - Kraj treće četvrtine u kojoj je pored gomile faulova sa obe strane dominirao Kvinsi Miler i doneo neizvesnu završnicu meča. "Zvezdina lepotica" prisustvuje meču u zanimljivom stajlingu.
Printscreen/Sport klub
63:65 - Neverovatna partija Kvinsija Milera koji je uspeo sa pet vezanih poena uspeo da smanji prednost, nakon čega je fauliran, pa je i tu dodao dva. Pablo Laso je zbog njega bio prinuđen na novi tajm-aut. Košarkaši Reala jednostavno nemaju rešenja za Zvezdinog Amerikanca. 58:65 - Kvinsi Miler je svojom četvrtom trojkom na meču smanjio prednost i "podigao" publiku na noge, ali je nakon toga Štimac faulirao Ljulja, dok madridski klub ima 13 od 13 sa linije penala. Jović je sa četiri faula poslat u svlačionicu, posle tehničke greške koju je dobio zbog starta nad Serhiom Ljuljom.
espreso.co.rs
50:55 - Zvezda je kao i u drugoj deonici, došla do bonusa jako rano, a nepotrebni faulovi su doneli preokret i prednost Reala. Nakon toga, Jović je dobio tehničku grešku. 46:47 - Uspeli su Madriđani da otvore bolje drugo poluvreme, te su prvi put poveli na utakmici. Podršku crveno-belima u ovom teškom meču pružio je i bivši plejmejker crveno-belih, Nemanja Nedović.

poluvremenu
Printscreen/Sport klub
KRAJ PRVOG POLUVREMENA! 46:43 - U završnici druge deonice, Real je uspeo da iskoristi pad u igri prednost
Pablo Laso je dobio tehničku grešku jer se svađao sa arbitrima zbog suđenja.
43:35 - Real je serijom od 5-0 smanjio rezultat, a Dejan Radonjić meču
41:30 - Lazić i Cirbes su svojim poenima, a uz greške Madriđana jer je ogromnih 11 razlike za Zvezdu! 34:28 - Zvezda je već u petom minutu ušla u bonus, i uz nekoliko nepotrebnih
veliku prednost. 30:20 - Poenima Simonovića i Tejlora 28:18 - KRAJ PRVE ČETVRTINE! Najboljih 10 minuta ekipe Dejana Radonjića jer treba dati skoro 30 poena prvaku Evrope. Delije nose crveno-bele.
espreso.co.rs
23:16 - Sjajne akcije i poeni sa obe strane, Realu ne ide tako dobro šut kao inače Kvinsi Miler je na 20:16 pogodio trojku koja je "bacila u trans" Delije. 11:7 - Džej-Si Kerol je prvom trojkom za Real na meču uspeo da smanji pogodio i Ajon.
11:2 - Kakav početak utakmice uz neverovatnu atmosferu u Pioniru Pabla Lasa da zatraži tajm-aut. 4:2 - Prve poene postigao je Stefan Jović, . A u narednom napadu i Cirbes je otvorio duel poenima.
20:00 - Sjajna atmosfera dočekuje ovaj susret! 19:53 19:35 - U redovima Madriđana svesni su da ih očekuje neugodno gostovanje. Tviteru Felipe Rejes
19:22 - Ovako je protekao poslednji duel Reala i Zvezde u Madridu 27 poena razlike.
19:10 - Da li ste znali, da jedan od košarkaša Reala gaji simpatije prema Crvenoj zvezdi?
Printscreen/Flashscore.com

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.