NEKA RATNE IGRE POČNU: Najbolji, izdajnik, X faktor, cepač i najveće finale ikada! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

besane noći počinju

NEKA RATNE IGRE POČNU: Najbolji, izdajnik, X faktor, cepač i najveće finale ikada! (FOTO) (VIDEO)

Sve što vas zanima o velikom NBA finalu koje počinje u noći između četvrtka i petka

Objavljeno:

KO NA KOGA?

Posebno se uoči ovogodišnjeg velikog finala pričalo o odbranama dva tima, odnosno, kako će se treneri opredeliti da čuvaju protivničke najbolje igrače.

Da li će zaista Durent i Lebron igrati jedan protiv drugog, ili će Drejmond Grin kao prošle godine čuvati najboljeg igrača na svetu u ovom trenutku, a u tom slučaju bi onda Durentula išao na Tristana Tompsona.

Isto tako se očekuje da se čuvari na Stefu Kariju menjaju, pa će tako osim Irvinga za ponajboljeg igrača Voriorsa biti zaduženi i Korver, Šampert, Džej Ar Smit, a sve kako bi ga što više izmorili, što bi moglo da ima značajnog uticaja na krajnji ishod ako se serija bude odužila na 6 ili 7 mečeva.

U svakom slučaju, znamo i očekujemo da će možda u tek jednoj utakmici najbolji igrači oba tima podbaciti.

FORMA IGRAČA

foto: Reuters

Lebron ove godine u plej-ofu ima prosek od 32,5 poena po meču i očekuje se da bude na približno tom nivou i tokom finala, baš kao i Stef Kari i Kevin Durent sa 28,5 odnosno 25 poena po meču.

Ono što bi moglo da brine navijače Kavalirsa jeste nekonstantnost Kajrija Irvinga koji je odigranih 13 mečeva doigravanja prilično varirao, za šta je doduše zaslužna manja povreda. Ipak, Kavsima je on potreban da bude konstantan.

Sa druge strane, moraće neko da iskoči i od ostalih "zvezdica" u oba tima. Lav na jednoj, Grin ili Tompson na drugoj. Kevin jeste odigrao do sada vrlo, vrlo dobru sezonu, ali protiv Voriorsa će morati jače i više, pre svega u napadu, jer u odbrani je bio perfektan. Klej, u drugu ruku, nekonstantan, prilično ispod očekivanja, a šut iz daljine na ivici očajnog.

Tristan Tompson sa druge strane je zadivio sve dosadašnjim odličnim partijama bilo u odbrani ili napadu i na njega se Tajron Lu i te kako može osloniti potpuno u određenim situacijama, kao što se očekuje da Kajl Korver u jednom, a možda čak i dve utakmice izrešeta dalekometnom paljbom koš "ratnika". Usled silnih i privatnih problema i loše forme, to se ne može reći i za Džej Ar Smita.

Navijači Voriorsa očekuju i da bi konačno oba člana tandema "Spleš braders" mogli da prorade kako valja, ali i da iskoči još neko poput Andrea Igudale ili Harisona Barnsa.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.