Svaka čast Hardenu i Vestbruku, ali ovo je još jedan dokaz koliko NBA liga ne poštuje Lebrona! (VIDEO)
Foto: AP

izbor za mvp-ja

Svaka čast Hardenu i Vestbruku, ali ovo je još jedan dokaz koliko NBA liga ne poštuje Lebrona! (VIDEO)

Najbolje igrača najjače lige sveta nema među tri igrača koji konkurišu za MVP nagradu

Objavljeno:

NBA liga objavila je sužene liste u izboru za godišnje nagrade, a u trci za najkorisnijeg igrača sezone ostali su Džejms Harden, Kavaj Lenard i Rasel Vestbruk.

To znači da najboljeg igrača današnjice Lebrona Džejmsa nema među tri preostala kandidata prvi put posle punih osam godina!

GLASAJTE ZA NIKOLU: Jokić ima veliku šansu da osvoji dve prestižne NBA nagrade (VIDEO)

Surovo, brutalno demoliranje: Kavsi srušili sve rekorde gaženjem Seltiksa! (VIDEO)

Po mnogima, MVP nagradu najviše zaslužuje plejmejker Olahoma Siti, pošto Ras iza sebe ima nadrealnu sezonu u kojoj je sa 42 tripl-dabla oborio rekord Oskara Robertsona (uz prosek od 31,6 poena, 10,4 sistencija, 10,7 skokova), star više od pola veka, ali i odveo Tandere na peto mesto Zapada i u plej-of.

Po učinku, odmah iza njega nalazi se organizator igre Harden – Brada je takođe bio blizu tripl-dabl proseka u 82 meča regularnog toka sezone, a godinu je završio sa 22 tripl-dabla, dok su Roketsi, posle eliminacije Oklahome, zautavljeni u polufinalu Zapadne konferencije od San Antonio Sparsa.

Sve navedeno ne umanjuje ni ogorman uticaj 'Kandže' na igru i partije Sparsa, koji trenutno gube od Voriorsa u finalu Zapada 2-0. Lenard je još jednom potvrdio da je možda i najbolji igrač u 'oba pravca', sa prosekom od 25,5 poena, 5,8 uhvaćenih lopti i 3,5 asistencija.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.