"HEJTERE SMO POSLALI TAMO GDE IM JE MESTO - U RUPE!" Čović brutalno prozvao kritičare (FOTO)
Nebojša Čović, Foto: Starsport©

"Neki to zovu i metlom"

"HEJTERE SMO POSLALI TAMO GDE IM JE MESTO - U RUPE!" Čović brutalno prozvao kritičare (FOTO)

Čestitam igračima jer su sve napade izdržali. Bili su to instrumentalizovani i plaćeni napadi sa suprotne strane, rekao je prvi čovek crveno-belih

Objavljeno:

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda gostovao je u emisiji "Jutarnji program" na RTS-u.

Pored brojnih drugih tema diskutovao je o onome što se desilo u finalnoj seriji seriji ABA lige koja je završena pobedom od 3:0 protiv Partizana.

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Marko Metlas/BETAPHOTO / Sipa Press / Profimedia

- Iako smo imali jednu od najtežih sezona, sa raznim vrstama i tehnologijama napada na nas, mislim da smo ubedljivom pobedom nad Partizanom poslali sve ‘hejtere’ tamo gde im je mesto – u rupe. Čestitam stručnom štabu i našem glavnom treneru, izvanrednom Janisu, kao i igračima na fanatastičnoj koncentraciji. Čestitam igračima jer su sve napade izdržali. Bili su to instrumentalizovani i plaćeni napadi sa suprotne strane. Sve smo izdržali i naš koncept je pobedio - rekao je Čović.

Janis Sferopulos sa trofejem ABA lige
Janis Sferopulos sa trofejem ABA ligefoto: Starsport©

Nastavio je u istom tonu.

- To je koncept domaćih igrača, a tada sam se šalio i govorio ‘kupujmo domaće’. Sve su to izneli prvenstveno domaći igrači – Teodosić, Nedović, Davidovac, Lazić, Lazarević… Čitava naša struktura je zasnovana na domaćim igračima, a to su podržali naši stranci koji su bili izvanredni. Napravili smo važan iskorak. Sada nas čeka domaće prvenstvo i verujem da ćemo i tu napraviti rezultat. Ono je nešto manje važno, ali nama je svaki trofej bitan. Želimo da budemo prvaci naše države. Trofejom u ABA ligi smo stopostotno obezbedili nastup u Evroligi. Ovo mi je jedna od najslađih titula. Neki to zovu i "metlom" - istakao je Čović.

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Starsport©

Imao je poruku za kraj.

- Da smo imali budžet kao neki drugi klub u poslednje tri sezone, pa čak i trenera kakvog oni imaji i kako ga nazivaju, mislim da bismo osvojili barem jednu Evroligu… Mi zapravo imamo najboljeg trenera, on vodi 6:0. To govori o karakteristikama određenih uprava. Sport je nešto u čemu treba da se pitaju zvanično obrazovani i kompetentni ljudi, a ne neki sa kupljenim diplomama i nameštenih parama - zaključio je Čović.

Bonus video:

01:31

Nebojša Čović - novogodišnji koktel

(Espreso/Jutarnji program, RTS/Preneo:V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.