NEDOVIĆ SPREMAN ZA "RAT" U PIONIRU: Oglasio se bek Zvezde i poslao moćnu poruku
Ledej i Nedović na derbiju, Foto: Starsport

BIĆE ŽESTOKO

NEDOVIĆ SPREMAN ZA "RAT" U PIONIRU: Oglasio se bek Zvezde i poslao moćnu poruku

Vreme je za "konačni obračun"

Objavljeno: 16:21h

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Partizan u prvom meču finalne serije ABA lige u ponedeljak od 20.30 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Bek crveno-belih Nemanja Nedović je srećan zbog toga što se domaćinstvo seli u "Pionir".

- Svima bi trebalo da bude drago zbog toga, borili smo se za to. Ovo je naša kuća i pravi domaći teren. Siguran sam da će biti puna hala, a navijanje fer i sportsko jer ovakve utakmice zaslužuju da budu na najvišem mogućem nivou - rekao je Nemanja Nedović i dodao:

Nemanja Nedović
Nemanja Nedovićfoto: Starsport©

- Za ovo smo radili čitave sezone, da dođemo do ovog finala, da obezbedimo prednost domaćeg terena. I eto, za dva dana nas čeka prva utakmica protiv dobro poznatog rivala. Svi znamo da će biti jako teško i fizički i mentalno, tako da moramo da budemo spremni. Nadam se da ćemo uz sjajnu podršku odbraniti domaći teren.

Trener Janis Sferopulos zahteva fokus na prvi meč.

- Cele sezone treniramo i naporno radimo da bismo došli do ovog momenta, do finala. Imamo prednost domaćeg terena i želimo da maksimalno fokusirani uđemo u utakmicu i igramo našu igru. Koncentrisani smo na to da odigramo dobru košarku. Znamo šta treba da uradimo, igramo protiv velikog rivala. Mi znamo njih, oni znaju nas i daćemo sve od sebe da pobedimo u prvoj utakmici. Fokus nam je na prvoj utakmici, a ne na čitavoj seriji - naglasio je strateg iz Grčke i dodao da od navijača očekuje sjajnu atmosferu i da svima pokažu sportsku kulturu.

Janis Sferopulos
Janis Sferopulosfoto: Starsport©

Dejan Davidovac kaže da nestrpljivo čeka početak finalne serije.

- Dugo očekivano finale, svi jedva čekamo da počene. Biće teška serija kao i uvek sa Partizanom, sjajna su ekipa, ali mi idemo sa prve pozicije. Cele sezone smo se borili za to, tako da bih pozvao navijače da dođu u što većem broju i podrže nas kako samo oni to znaju i da navijaju fer i sportski, bez ikakvih incidenata.

Krilni košarkaš crveno-belih ne misli da će zgusnut raspored biti problem.

- Cele sezone smo u ritmu Evrolige, nije nam strano da igramo na dva dana. Dobro se poznajemo, i igrači i treneri, tako da ne verujem da će biti preteranih iznenađenja, ali finale je i to ima poseban značaj, imaće uticaj možda neke druge stvari - zaključio je Davidovac.

Bonus video:

00:21

Izlazak igrača, večiti derbi, Crvena zvezda, Partizan

(Espreso sport/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.