LOGIČNO DA SE PARTIZAN NEĆE PLASIRATI U PLEJ-IN: Trinkijeri ISKREN kao nikad!
Andrea Trinkjeri, Foto: Starsport©

neverovatno

LOGIČNO DA SE PARTIZAN NEĆE PLASIRATI U PLEJ-IN: Trinkijeri ISKREN kao nikad!

Šta li će na ovo reći Grobari?

Objavljeno: 18:31h

Bivši trener Partizana, koji sada vodi Žalgiris, Andrea Trinkijeri, izneo je svoje mišljenje o predstojećoj završnici Evrolige.

Žalgiris će u četvrtak od 19 časova dočekati Real Madrid u poslednjem 34. kolu elitnog takmičenja.

Andrea Trinkjeri
Andrea Trinkjeri foto: Starsport

Uoči duela protiv Španaca, Trinkijeri se dotakao jedne jako interesantne informacije.

- Razmišljam o tim brojevima, ali nisam slepi pratilac statistike. To bi značilo da verujem u to da osvajač Evrolige mora nužno da se muči kroz sezonu. Obično imate jednu laku sezonu, a onda na fajnal-foru posrnete. Svake godine ekipa koja prolazi kroz povrede, loše trenutke, nizove poraza, male ili velike krize, šta god… dođe sa nekim odbrambenim mehanizmom u plej-of i na fajnal-for - rekao je Trinkijeri i dodao:

- Real sada ima neke poraze i verujem da bi za njih bilo savršeno da u plej-of uđu sa drugačijim načinom razmišljanja, drugačijim nivoom očekivanja i drugim nivoom osećaja hitnosti.

Objasnio je sa kakvim emocijama su ekipe koje su osvajale Evroligu dolazile na završni turnir.

Andrea Trinkjeri
Andrea Trinkjeri foto: EPA/Andrej Cukić

- To je moj lični osećaj. Znam šta kaže statistika, ali svi timovi koji su pobeđivali često su dolazili iz drugog plana. Postoji zaplet sezone, to je vaš roster, talenat, vaši igrači i uvek postoji i jedan podzaplet u sezoni, to su stvari koje ne možete da predvidite, ali možete da osetite – emocije, način razmišljanja, usponi, padovi, kako se ponašate posle pobede, šta radite posle poraza. To sve ulazi u računicu.

Rudi Fernandes je najavio da će završiti karijeru posle reprezentativnih obaveza na leto.

Utakmica protiv Bajerna, biće mu posledenja evroligaška u regularnom delu.

Rudi Fernandez koji će uskoro završiti karijeru i Željko Obradović, trener Partizana
Rudi Fernandez koji će uskoro završiti karijeru i Željko Obradović, trener Partizana foto: 900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

- Rudi je pravi takmičar, pobednik, ubacio je milion velikih šuteva. Imao je neverovatnu karijeru. Imam ogromno poštovanje za način na koji igra svih ovih godina. Ne želim da pričam o njegovoj igri. Njegova igra govori mnogo više nego što ja mogu da kažem - rekao je italijanski stručnjak i dodao:

- Ne mogu da dodam ništa osim tog duha koji ima, mentalnu čvrstinu i to koliko je on bio zahtevan prema sebi – on nikada ne misli da je neko bolji od njega – može da igra jedan minut i da pobedi. Može da igra i 35 minuta i opet misli da će pobediti – to je nešto što zaista cenim kod njega. On je jedan od najpoznatijih igrača u Evroligi, osvojio je tri titule, verujem da je pronašao način da bude uspešan u različitim timovima, sa različitim ulogama. Nisam daleko od istine kada kažem da je on bio jedna od tajni te pobedničke istorije Real Madrida.

Što se tiče plej-ina, situacija i dalje nije čista.

Košarkaši Partizana
Košarkaši Partizana foto: Starsport©

Partizan mora da dobije Valensiju, a Crvena zvezda Efes, kako bi se crno-beli plasirali među 10 najboljih timova u Evroligi.

Armaniju je potrebna pobeda protiv Makabija, ali i da Efes i Partizan izgube.

Ipak, Italijan smatra da su tu stvari već rešene.

- Ako moram da budem racionalan i logičan, moj odgovor je Efes. Ako odlučujem srcem, onda kažem Partizan. Ne mogu oba da stavim u istu rečenicu - zaključio je Trinkijeri.

Bonus video:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.