ŠOK! Vodio je Crvenu zvezdu, a sada poručuje: Partizan može na F4 Evrolige!
KK Partizan, Foto: Starsport©

najsmelija prognoza

ŠOK! Vodio je Crvenu zvezdu, a sada poručuje: Partizan može na F4 Evrolige!

I više nego optimistična prognoza

Objavljeno: 15:06h

Crvena zvezda i Partizan su razočarali u Evroligi ove sezone, ali crno-belima još uvek nije izmakao "poslednji voz".

Izabranici Željka Obradovića moraju da pobede u preostala dva kola, protiv Albe i Valensija, ali možda im ni to ne bude dovoljno za plej-in jer će morati da sačekaju rasplet ostalih mečeva.

Slovenački košarkaški stručnjak Zmago Sagadin je u analizi sezone "večitih" bio surov prema Crvenoj zvezdi, dok je istakao da i dalje veruje u Partizan uprkos lošim partijama.

- A Partizan, pa očekivao sam mnogo više, da će se probuditi, završiti na fajnal foru, ali ništa od toga. Mada, i dalje smatram da je igrački i trenerski potencijal mnogo veći nego što se može zaključiti po rezultatu dva kola pre kraja ligaškog dela. Još uvek su u igri, ali je tragično jer zavise i od rezultata drugih timova. Jer, ako Efes dobije Fenerbahče, ispali su. To je katastrofa, ali šta je, tu je. Ja se još uvek nadam da će klub iz Istanbula izgubiti, a da crno-beli mogu biti taj deseti tim. Partizan može mnogo bolje da igra nego što trenutno pokazuje. Oni su bili i zlehude sreće, jer su četiri, pet utakmica mogli da dobiju, bili su tako blizu. Sa svima se nose. Ako se uguraju među tih deset, imaju šanse za fajnal for, siguran sam. Meni niko od evroligaša nije ubedljiv, pa ni Real da će ponovo biti prvak Evrope. Znate zašto, pa nemaju disciplinu na terenu, ni van njega, a slična je i Barselona, ja u njih ne verujem - analizirao je Sagadin za "Sportklub".

Zmago Sagadin
Zmago Sagadinfoto: Starsport©

Potom je izneo optimistične prognoze.

- Crno-beli su pregurali vreme krize sa početka sezone, kada je bilo dosta apatije, a gubili su i ono što je bilo nemoguće, čak i neke mečeve u ABA ligi. To više ne postoji. Sada je više volje, želje, koncentracije, više agresivnosti u odbrani… Tim sada reaguje na Željkovu agresivnost, što neko vreme nije bilo vidljivo. Sada se mnogo bolje ekipa nosi sa njim i obrnuto. Ta međusobna reakcija mi se sviđa, pa je i to razlog što se nadam, ma verujem da će osvojiti desetu poziciju za plej in, a onda je sve otvoreno. Još u meni tinja nada da čak mogu i na završni turnir, a tamo je tek sve otvoreno - rekao je nekadašnji trener Zvezde.

Bonus video:

01:37

Zek Ledej, Navijači, Partizan

(Espreso sport/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.