POZNATI KOŠARKAŠ EMOTIVNO PRIČAO O MILOJEVIĆU: Zbog OVOGA će mu biti večno zahvalan!
Dejan Milojević, Foto: Starsport

PRETUŽNO...

POZNATI KOŠARKAŠ EMOTIVNO PRIČAO O MILOJEVIĆU: Zbog OVOGA će mu biti večno zahvalan!

Pogodila ga je smrt srpskog trenera

Objavljeno:

Smrt Dejana Milojevića potresla je celu košarkašku javnost.

Podsetimo, nekadašnji trener Mege i Golden Stejt Voriorsa, preminuo je od posledica srčanog udara.

Dejan Milojević
Dejan Milojevićfoto: Starsport

Dario Šarić je emotivno pričao o Milojeviću.

- Deki je imao jednostavno svoj princpi rada, kao igrač samo treba da pratiš ono što ti govori, vežbe koje ti zadaje, to se vrati na terenu. Sa moje lične strane, mnogo mi je pomagao. Ne tako nedavno je ostavio košarku, još je razmišljao kao igrač na terenu. Neke te cake, bio je pravi trener koji je mogao da se stavi i u ulogu trenera i igrača. Retki su takvi treneri. Baš mi je bila čast da radim sa njim, mnogo sam napredovao sa njim. Naučio me je mnogo trikova. Bio je jako pametan igrač, fizički nije bio toliko mnogo jači u igri, ali je imao te 'fore'. Bilo je blago raditi sa njima, psihološki me dobro držao, visoko i dobro konstantno. Znao je kako da priča sa mnom. Da li je sa prijateljske, trenerske strane, znao je kako da mi priđe. Da mi da neki savet, da mi objasni šta pogrešno radim. Baš mi je puno pomogao - rekao je Šarić Ivanu Miniću koji je bio u poseti Golden Stejtu.

Dario Šarić zakucava
Dario Šarić zakucava foto: AP Photo/Yorgos Matthaios

Kaže da mu je bio kao stariji brat.

- Moraš da dobiješ igrača, da ti veruje. Kad smo se prvo čuli ono leto, imao je svoju ideju, ja svoju. Kroz neko vreme i treninge, saradnju, jednostavno vidiš da je veliki čovek, da zna sa ljudima i da je pametan. Mnogo mi je pomogao i igrao sam možda jednu od najboljih partija u poslednje vreme. Uživao sam na terenu. Uvek me je terao da šutiram, da se ne bojim. Nešto kao stariji brat. Znao je šta mogu, šta ne mogu.

Smatra da je bio veliki čovek i trener.

- Čuli smo se nekoliko puta tog leta, povezani smo i porodicama. Ostali smo svi tu. Baš šteta, veliki gubitak za košarkaški svet, za Golden Stejt, igrače. Nije se libio da nekome kaže ono što misli, bilo da je to Stef Kari ili 15. igrač na klupi. Imao je isti pristup sa svakim. Veliki čovek i veliki trener, bez nekog dodavanja. Ima trenera koji taktički znaju, koji su iskusni, on zna cake koji taktički treneri, obrazovani, ne znaju kako da dobiju nešto od igrača i da ga nauče - zaključio je Šarić.

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.