ČEKA SE RASPLET! Panter se SVETI?
Kevin Panter i Željko Obradović, Foto: Starsport

kapiten partizana

ČEKA SE RASPLET! Panter se SVETI?

Crno-bela sudbina

Objavljeno:

Košarkaši Partizana, pred teško gostovanje Barseloni u 29. kolu regularnog dela Evrolige, još uvek nisu obezbedili mesto među prvih 10 ekipa, tačnije u plej-inu koji je kvalifikacioni za mesto u TOP 8 fazi.

Crno-beli tokom cele sezone igraju u ritmu toplo-hladno, a Grobari gaje nadu da će četa Željka Obradovića baš u finišu sezone uhvatiti pobednički niz koji bi ih odveo tamo gde su bili prošle sezone.

Razloga za to ruku na srce i ima, jer Partizan ima odličan raspored do kraja regularnog dela Evrolige, ali i ne toliko povoljnu poziciju na tabeli.

Kevin Panter
Kevin Panterfoto: Starsport©

Nema sumnje da će Partizan, pre svega na svom terenu protiv Valensije, Baskonije i Olimpijakosa, imati šansu da uđe u voz za prvih deset ekipa, međutim, pitanje je da li crno-beli mogu do 7. ili 8. mesta, kako bi eventualno u četvrtfinalu izbegli moćni Real Madrid, aktuelnog šampiona Evrope.

Partizan u ovom momentu ima dve pobede manje od Baskonije i Makabija koji dele 7. i 8. mesto, ali je problem i u tome što crno-beli idu na noge Barseloni, dok će Makabi igrati u Areni protiv Crvene zvezde koja muku muči sa povredama. Na sve to Makabi ima i bolji međusobni skor od crno-belih, pa je Partizanu u ovom momentu daleko realnija pozicija od 8. do 10. pozicije pre doigravanja u plej-inu.

Serhio Ljulj i Kevin Panter
Serhio Ljulj i Kevin Panterfoto: EPA/Juan Carlos Hidalgo

Ukoliko se desi da Partizan sa 9. ili 10 mesta odu među prvih osam timova, kako sada stvari stoje, čeka ih repriza četvrtfinala iz prošle sezone.

Svi se sećaju kako je Real tada na volšeban način prošao dalje sa 3:2 u seriji, iskoristivši provokaciju Serhija Ljulja nad Kevinom Panterom nakon čega je nastao pravi karambol!

Panter zbog kazne nije igrao treći i četvrti meč u Beogradu, što je Real iskoristio i uspeo da napravi preokret. Tokom tekuće sezone kapiten Partizana nikako da uhvati ritam iz prethodne sezone. Deluje kao tempirana bomba željna da celoj Evropi dokaže da je prošle sezone ne zasluženo ostao bez F4 turnira.

Standings provided by Sofascore

Da li je vreme za osvetu Pantera nad Realom? Čeka se rasplet u poslednjih pet kola. Partizan je blizu plej-ina, dok je Real Madrid na korak od prvog mesta pred doigravanje u TOP 8 fazi.

Nema sumnje da nas čekaju nova uzbuđenja...

Bonus video:

01:00

Partizan, grobari, arena, Evroliga

(Espreso/D.T)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.