LILARD OTKRIO ŠTA MU NAJTEŽE PADA: Spomenuo i Nikolu Jokića!
Duel Lilarda i Jokića, Foto: AP

bio je iskren

LILARD OTKRIO ŠTA MU NAJTEŽE PADA: Spomenuo i Nikolu Jokića!

Objasnio je u čemu je problem

Objavljeno:

Demijen Lilard, NBA zvezda, je odlučio da pred početak nove sezone pređe u Milvoki i priključi se Janisu, te tako pokuša da napadne prsten.

Sa obirom na kvalitet Portlanda, i nije mogao da se nada prstenu, pa je prešao u sredinu za koju je smatrao da bi mu pomogla da ostvari svoj cilj, a to je šampionska titula.

Lilard ima odličnu statistiku u novom klubu, ali utisak je da ipak to nisu partije koje je znao da pruža u Blejzersima.

Demijen Lilard, Demijan Lilard, Milvoki Baks, Njujork Niks, NBA, NBA liga, NBA kup, NBA Kup
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Prosečno beleži 24,5 poena, uz 6,8 asistencija i 4,4 skoka.

Lilard je objasnio u čemu je problem

- Još uvek učim kako da igram sa Janisom i da budem deo tima, to je sve proces i potreban je period adaptacije za obojicu. On je navikao da igra na određen način, kao i ja. Imali smo neke dobre momente, ali je ovo proces - rekao je Lilard za "Sport ilustrejted".

Demijen Lilard
foto: Profimedia

Nije očekivao da će sve doći na svoje već posle prvog meča.

- Potrebno je vreme da stvari dođu na svoje, nisam očekivao da će sve biti savršeno od prvog meča. Čujem razne priče i komentare 'Zašto Dejm ne šutira dobro, zašto radi ovo ili ono'. I zbog svega toga mislim da sam napravio potez u najboljem delu karijere, jer mogu da se izborim sa svim tim. Izazovi su nešto normalno u životu.

Rekao je da ima dobar odnos sa Janisom.

- Imam dobar odnos sa Janisom zaista, često pričamo. U jednom momentu će sve doći na svoje. Obojica imamo status zvezda i moramo da shvatimo kako možemo da radimo zajedno i da budemo bolji. Ne možemo da postanemo najbolji prijatelji za tri nedelje, proces je to, potrebno je vreme. Kako ćeš da reaguješ kada ja uradim nešto što ti se ne dopada? Šta ćeš da radiš kad se ja mučim ili kada meni ide odlično, a ti se mučiš? Sve su to pitanja na koja odgovor dobijaš vremenom.

Demijen Lilard, Demijan Lilard
foto: EPA/ CJ GUNTHER

Onda je spomenuo Nikolu Jokića i Džamala Mareja, ubitačan tandem Denvera.

- Uvek za primer tandema koristim Jokića i Mareja. Igraju zajedno šest-sedam godina i sve rade automatski, više ni ne razmišljaju. Na početku su se mnogo mučili. Nikola je imao svoje momente, pa Džamal i čim su uspeli da shvate kako to funkcioniše uspeli su da osvoje titulu. Zato i kažem, imam stvarno dobar odnos sa Janisom i potrebno je vreme da se upoznamo. Kada to učinimo bićemo spremni da idemo u 'rat' jedan za drugog. Moramo da razvijemo pravi odnos i to je to. Ne možeš da prevariš proces, imali smo dobre momente i siguran sam da možemo da budemo još bolji zajedno.

Priznao je i da nije bio u najboljoj situaciji.

Demijen Lilard
foto: EPA/Etienne Laurent

- Daleko sam od svoje dece i to mi teško pada. U Portlandu je moj život bio sređen. Majka mi živi niz ulicu, brat sa druge strane ulice, sestra je u istoj ulici, deca u školi, bila je savršena situacija. Otišao sam i mnogo vremena provodim sam. Osećam se usamljeno, jer sam porodičan čovek, moj život je moja porodica. Posle utakmice bih otišao kod njih, deca bi došla, majka, brat, rođaci, najbolji prijatelji, išli bismo na večere ili bi došli kod mene. Da me ne shvatite pogrešno, odrastao sam čovek, sve je u redu, samo hoću da pojasnim zašto sam usamljen.

Onda je rekao kako provodi dane u Milvokiju.

- Sada odem na trening, pa kući i onda gledam boks i igram video igrice. Ukucam nešto na jednom sajtu za boks ili na 'Jutjubu' i molim se da ima nešto novo. Nemam nešto mnogo tu kada je život u pitanju. Međutim, ovo je bila odluka odrasle osobe, moram da nastavim da se borim i da nađem način da se borim - zaključio je Lilard koji će ove sezone inkasirati 45.640.085 dolara.

Bonus video:

00:31

NBA: Nikola Jokić ponovo najbolji u pobedi Denvera

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.