"ZDRAV SAM, ŽELIM NA OLIMPIJSKE IGRE": Nikola vodi reprezentaciju ka NAJVEĆEM USPEHU
Duel Jokića i Vučevića, Foto: Melissa Tamez/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

DONEO ODLUKU

"ZDRAV SAM, ŽELIM NA OLIMPIJSKE IGRE": Nikola vodi reprezentaciju ka NAJVEĆEM USPEHU

Nema dilemu kada je reprezentacija u pitanju

Objavljeno: 12:56h

Crnogorski košarkaš i as Čikago Bulsa Nikola Vučević je u opširnom intervjuu za "Eurohoops" govorio o reprezentativnim izazovima, kao i o predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Sjajni centar je tokom karijere uvek pronalazio vreme za obaveze u nacionalnom dresu, a prošlog leta je ostvario veliki uspeh sa svojim saigračima na Mundobasketu.

Crna Gora je završila na 11. mestu, što je najbolji pasman u istoriji te zemlje.

- To je sjajno za nas. Mi smo veoma mala zemlja, samo 650.000 ljudi, tako da nam nije lako ni da sastavimo tim da igramo. Doći na Svetsko prvenstvo dva puta zaredom je bio veliki uspeh. Ovo Svetsko prvenstvo za nas je definitivno bio najbolji turnir koji smo igrali kao reprezentacija. Zaista smo porasli, a deo toga je i iskustvo sa svih prethodnih šampionata. Igrali smo zaista dobro, bilo mi je zaista zabavno. Završili smo 11. što je za nas bio veliki uspeh. Pobedili smo neke zaista dobre timove i igrali protiv SAD u tesnoj utakmici, i svi smo veoma zadovoljni kako smo predstavili našu zemlju i dostignućima koje smo imali. Naši sunarodnici su bili zaista ponosni na nas - rekao je Vučević za "Eurohoops".

Vučević na meču protiv SAD
Vučević na meču protiv SADfoto: JAM STA ROSA / AFP / Profimedia

Zahvaljujući uspešnoj misiji na Svetskom prvenstvu, Crna Gora sada ima priliku da se kvalifikuje za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine,

Crnogorci igraju kvalifikacioni turnir u Rigi, zajedno sa domaćinom Letonijom, Gruzijom, Filipinima, kao i Brazilom i Kamerunom.

Vučević uprkos jakim rivalima veruje u plasman.

- To je plan, svakako. Nikada nismo igrali na olimpijskom turniru, a moj san je da odem na Olimpijske igre, tako da je ovo prilika da to uradimo. Ako sve prođe dobro, a ja sam zdrav, definitivno planiram da budem tamo. Nadamo se da ćemo prvo proći našu grupu, a onda utakmicu po jednu. Nikad ne znaš šta može da se desi - rekao je as Bulsa.

Bonus video:

00:38

Nikola Jokić lumpuje

(Espreso/Eurohoops/J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.