OBRADOVIĆ OTKRIO VELIKU ZABLUDU PRED MED MEČ U MONAKU: To nije ni blizu istine!
Željko Obradović i Saša Obradović, Foto: Starsport

JASNA PORUKA

OBRADOVIĆ OTKRIO VELIKU ZABLUDU PRED MED MEČ U MONAKU: To nije ni blizu istine!

Crno-beli na teškom gostovanju

Objavljeno: 10:04h

Košarkaši Partizana gostuju ekipi Monaka od 19 časova, u okviru 24. kola Evrolige.

Biće to novi okršaj dvojice Obradovića, a trener Monaka je dao intervjuu za "Mozzartsport" i detaljno analizirao crno-bele.

- Ne gledam ja Partizan kroz prizmu ABA lige, već kroz ono što rade u Evroligi, a rade neke fantastične stvari vredne pohvale. Za mene je Partizan tim koji ima kvalitet za velike domete, vidim ih kao plej-of ekipu - rekao je Saša Obradović i nastavio:

- Nema dileme da to jeste problem za Partizan. Na nekim utakmicama su ulazili slabije, ali svaki tim ima neki svoj problem. Ne postoji ekipa u Evropi koja nema problem. I mi smo imali sličnih startova ove sezone na nekim utakmicama, ali onda pogledate samo karakter Partizana. Oni su se svaki put vraćali, kao po pravilu. Meni je to znatno značajniji podatak. Da se nikada ne predaju. Glavni kvalitet ovog tima Željka Obradovića je baš taj karakter i na to treba da obratimo posebnu pažnju kada Partizan bude kročio na parket naše dvorane.

Saša Obradović
Saša Obradovićfoto: Starsport©

Panter nije Partizan niti je Džejms Monako...

- Ljudi misle, zaustavi Pantera i pobedio si Partizan. Ili sa druge strane ako zaustaviš Majka Džejmsa da si odradio ceo posao protiv Monaka, to ni blizu nije tačno. Svakako je Kevin Panter bitan faktor, kao što je i Majk bitan za nas. To niko ne spori, ali i mi i oni imamo veliki broj kvalitetnih igrača. Kevin stvara prostor drugima pa zato imamo priliku da vidimo izdanja Džejmsa Nanelija, Doužera i ostalih koja su na vrlo kvalitetnom nivou. Takođe, i mi imamo igrače koji su pokazali kvalitet i želju za nadmetanjem.

Monako je na 6. mestu sa jednom pobedom više od Partizana.

- Izdanja protiv Reala i Efesa su nešto ka čemu težimo. Igrali smo timski, nismo gubili moral u nekim teškim situacijama protiv Efesa i polako smo krenuli da hvatamo onu formu koja nas je krasila prošle sezone zbog koje smo na kraju i bili na Fajnal foru. Opet, Partizan je potpuno druga utakmica, Željko Obradović je ponovo oformio sjajan tim koji ume da igra fantastičnu košarku što je uostalom odlika svih njegovih timova. Zbog toga kažu da je najbolji u ovom poslu, a za mene definitivno jeste najbolji. Tu nema dileme.

Partizan - Monako
Partizan - Monakofoto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Očekuje neizvestan meč.

- Imali smo velikih problema sa Džordanom Lojdom koji je za nas vrlo bitan igrač, sada je tu situacija znatno bolja. U šampionatu Francuske smo imali priliku da odmorimo neke momke kao što je Motijeunas. Iako ja nisam neko ko voli da kalkuliše, već želim da igram uvek na najjačim mogućem sastavom, ali jednostavno to nekada nije ni moguće u ovakvom ritmu. To je problem svih timova pa i nas i Partizana. Očekujem dobru utakmicu, neizvesnu utakmicu gde se pobednik neće znati do samog kraja.

(Espreso/Mozzartsport/Prenela J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.