"ETO KAKVA JE LIGA, KAD I JA DALJE DOMINIRAM": Serđo Skariolo PROGOVORIO o odnosu sa Milošem Teodosićem
Teodosić i Skariolo, Foto: Michele Nucci / ipa-agency.net / PA Images / Profimedia

prava istina

"ETO KAKVA JE LIGA, KAD I JA DALJE DOMINIRAM": Serđo Skariolo PROGOVORIO o odnosu sa Milošem Teodosićem

Iskusni stručnjak oduševljen srpskim plejmejkerom

Objavljeno: 09:29h

Selektor Španije Serđo Skariolo trenutno boravi u Beogradu gde je gost Željka Obradovića i Partizana.

Situaciju je iskoristio da održi sastanke sa igračima na koje računa u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

U razgovoru za "Mozzartsport" je otkrio da računa na Lorenca Brauna i da se to ne dovodi u pitanje, a svakako je najzanimljviji deo u kome se osvrnuo na odnos sa plejmejkerom Zvezde Milošem Teodosićem.

Dobro pamti Miloša i 2009. godinu kada su igrale Srbija i Španija.

Serđo Skariolo
Serđo Skariolofoto: EPA

- Mislim da sam vodio tim protiv Miloša na klupskom nivou, ali taj šampionat je pokazao da je Miloš neverovatan igrač, još uvek jeste. Sećam se prve utakmice tog Evrobasketa. Srbija nas je savladala, Miloš je bio izvanredan, a Pau Gasol je odigrao najlošiju utakmicu u karijeri. Došao je bez treninga i nikada tako loše nije odigrao. Međutim, to je draž velikih takmičenja. Kasnije je pronašao formu i kao tim smo uradili nešto sjajno te godine, ali i Srbija je bila izvanredna sa Teodosićem kao organizatorom, tada su svi videli kakav je on genije.

Tokom godina bili su i rivali, ali i saradnici u Bolonji.

- Sedimo baš danas zajedno i hvalim ga kako i dalje odlično igra, a on digne glavu i kaže: "Treneru, to govori o kvalitetu Evrolige kada ja i dalje mogu da pravim razliku". Smejali smo se, ali sam mu rekao da je on poseban igrač, kao što je na primer Ćaćo Rodrigez ili Rudi Fenrnadez. To su specijalni igrači koji vole košarku, koji znaju košarku i vole da se nadmeću. Mogu da kažem da sam blagosloven jer sam imao priliku da radim sa takvim igračima koji su me mnogo toga naučili o košarci i neizmerno su mi pomogli tokom karijere.

Miloš Teodosić
Miloš Teodosićfoto: Simone Lucarelli/IPA Sport / ipa / IPA / Profimedia

Baš kao što je slučaj sa Teodosićem, Skariolo je preko rivalstva stvorio veliko prijateljstvo sa Željkom Obradovićem.

- Prošle godine kada sam vodio Bolonju, video sam sreću na njegovom licu jer se vratio u Partizan. Zajedno je sa porodicom, okružen je ljudima koje voli. Vidim da je srećan, a na treningu sam video i da je tim srećan. To su nasmejana lica koja zajedno napreduju. Radili su naporno, ali se osetila dobra atmosfera, a to je umnogome zasluga Željka koji je i dalje majstor svog posla, ali ono što je mene najviše zadivilo je porodična atmosfera. Možda je to trenutno nešto što najviše izdvaja Partizan.

(Espreso/Mozzartsport/Prenela J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.