ŽELJKO OBRADOVIĆ PROGOVORIO O SVOJOJ BUDUĆNOSTI: Čim se ovo desi napušta košarku ZAUVEK!
Željko Obradović, Foto: Starsport©

NIJE OSTAVIO DILEMU

ŽELJKO OBRADOVIĆ PROGOVORIO O SVOJOJ BUDUĆNOSTI: Čim se ovo desi napušta košarku ZAUVEK!

Iskusni stručnjak se "otvorio" Grcima

Objavljeno: 11:37h

Željko Obradović se vratio u Atinu gde je doživeo najslavnije dane sa Panatinaikosom, ali nije uspeo da slavi protiv kluba sa kojim je pet puta osvajao Evroligu.

Trener Partizana je dao zanimljiv intervju za grčke medije pred duel u "OAKA" areni gde je dočekan na sjajan način.

- Ovo je poseban osećaj i uvek će biti poseban. Tamo sam imao najlepših 13 godina, pričajući o košarci, iako sam veoma srećan u svom klubu, Partizanu - rekao je Obradović za "Novasports".

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

- Celog života, kad god se preseliš, imaš neko iskustvo, ali nema sumnje - imali smo nešto posebno što nikada neću zaboraviti. Ovo niko neće zaboraviti. Odnos sa porodicom Janakopulos, posebno sa Pavlosom i Tanasisom, i Kostasom takođe. To je bilo nešto posebno. Tretiraju me kao deo porodice. Uvek ću im biti zahvalan na tome.

Sa 63 godine, Obradović je osvojio sve što se u Evropi moglo osvojiti. On je najtrofejniji trener u istoriji Evrolige, on je trenerska ikona kojoj se dive sve njegove kolege.

Uprkos svemu ostvarenom i dalje ima veliku strast prema košarci. Bio je upitan do kada planira da se bavi ovim poslom?

- Ne znam. Izuzetno sam srećan što radim svoj posao. U mom timu, Partizanu, imamo nešto što je posebno. Naši navijači su uvek uz nas, uvek pomažu ekipi. Gubili smo 24 poena, a oni nam i dalje veruju, daju nam energiju da promenimo igru. Svaka utakmica je takva. Dokle god budem imao ovu strast za košarkom, nastaviću. Koliko dugo? Ne znam zaista - bio je jasan Obradović o svojoj budućnosti.

Košarkaši Partizana
Košarkaši Partizanafoto: Starsport

- Pre tri dana smo igrali protiv Cibone koju trenira sin trenera Jasmina Repeše. Našalio sam se i rekao: 'Igrao sam protiv oca, sina, a možda sada moram da čekam da njegov sin igra protiv njega.' Možda ću posle toga odlučiti da prestanem - našalio se Obradović.

Dvojica njegovih bivših igrača - Vasilis Spanulis i Šarunas Jasikevičijus takođe treniraju na najvišem nivou.

- Kada sam bio njihov trener, bilo je zaista lako. Sada je lako razumeti koji igrači imaju talenat da jednog dana budu treneri. Za mene je bilo bez sumnje da su i Vasilis i Saras imali ovaj kvalitet. Šaras već ima neverovatno iskustvo u Evroligi radeći u Litvaniji i Barseloni, a sada i Fenerbahčeu. Vasilis je tek počeo ovde. Obojica su bili neverovatni igrači i zato se razumeju u košarku. To je prva stvar. Druga stvar je da posvete vreme trenerskom poslu, a oni to rade. Verujem da će na tom poslu biti još mnogo godina i želim obojici sve najbolje - zaključio je trener Partizana.

Bonus video:

03:25

Željko Obradović medija dej

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.