OBRADOVIĆ NE PREZA NI OD ČEGA! Izribao predsednika kluba: Ovo je poslednji put da ne poštuješ moje igrače...
Željko Obradović, Foto: Starsport©

ISPLIVALO

OBRADOVIĆ NE PREZA NI OD ČEGA! Izribao predsednika kluba: Ovo je poslednji put da ne poštuješ moje igrače...

Dosad nepoznata priča o srpskom stručnjaku

Objavljeno: 12:42h

Najtrofejiniji evropski trener Željko Obradović je osvajao Evroligu sa četiri različita kluba, Partizanom, Real Madridom, Panatinaikosom i Fenerbahčeom, dok su njegova harizma i neosporna stručnost su inspiracija mnogima.

Legendarni "Žoc" je bio akter mnogih sportskih uspeha, a sada je u javnost "isplivala" dosad nepoznata priča.

Otkrio ju je njegov nekadašnji igrač iz Real Madrida Džo Arlaukas koji je najveći uspon u karijeri imao upravo tokom 1995. godine kada su pod vođstvom Obradovića osvojili titulu evropskog prvaka.

Pre dolaska Željka 1994. godine Real Madrid je trenirao Kliford Lujk, koji je bio mnogo drugačiji od Obradovića, kaže Arlaukas.

- U početku sam mrzeo Željka. Imali smo trenera igrača, da tako kažem, pre Željka. On je bio jedan od onih sa kojima si mogao da pričaš, mogao si da pregovaraš sa njim. Možda sam umoran, možda mi se ne vežba... Ponekad bi te slušao, ponekad ne. Nije imao taj pritisak - rekao je tokom podkasta The Crossover.

- Onda dolazi Željko, a mi svi kažemo: 'Da, Željko Obradović', jer nas je pobedio prošle godine u Evroligi. Kada je pobedio sa Huventudom, izbacio nas je. Bili smo favoriti. Dobili smo. Željko. On se pojavio, a ja sam posle tri dana rekao: „Vodite ovog tipa odavde“.

Arlaukas i Bodiroga
Arlaukas i Bodirogafoto: Kyriazis/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sa Željkom kao glavnim trenerom, Real Madrid nije imao dobar početak sezone.

Uprkos pobedama u Evroligi, klub je izgubio četiri od prvih deset i osam od prvih sedamnaest utakmica u španskoj ACB ligi.

Real Madrid je sazvao sastanak kako bi se osvrnuo na učinak tima. Tada je Obradović ostavio trajni utisak na Arlaukasa.

- Loše smo započeli ligu. Imali smo sastanak tima sa predsednikom, a predsednik kasni 20 minuta - rekao je slavni as, pa nastavio:

- Predsednik počinje da priča, a Željko prilazi i kaže: "Gospodine predsedniče, pre nego što počnete, imam dve stvari. Prvo, nikada mi ne upadajte u raspored, a da me ne obavestite unapred jer ja imam raspored po kojem radim. Broj dva, ako zakažeš sastanak sa mojim igračima, budi ovde 10 minuta pre nego što se moji igrači pojave, i nemoj više nikada da ne poštuješ moj tim tako što ćeš se pojaviti kasno.' Pogledao sam ga i rekao: 'To je tip za koga želim da igram' - ispričao je Arlaukas.

Bonus video:

01:00

Partizan, grobari, arena, Evroliga

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.