ČOVIĆ: "Vrapci mi javljaju da će pokušati da nas sapletu - mi imamo Javora, a NEKOME stalno sude Boltauzeri"
Nebojša Čović, Foto: Starsport©

prozivka

ČOVIĆ: "Vrapci mi javljaju da će pokušati da nas sapletu - mi imamo Javora, a NEKOME stalno sude Boltauzeri"

Potrudićemo se da nam se ne desi neregularnost iz prošle sezone u kojoj smo izgubili prvo mesto - rekao je prvi čovek Zvezde

Objavljeno: 13:13h

Predsednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović, gostovao je u jutarnjem programu televizije Pink odakle (uz Happy TV) on i njegov kolega iz Partizana, Ostoja Mijailović, redovno šalju otrovne strelice iz svog tabora u drugi.

Čović je iskazao zadovoljstvo igrom i rezultatima košarkaša Zvezde u 2024, naročito u Evroligi, a osvrnuo se i na činjenicu da uprkos porazu od Cedevita Olimpije, klub sa Malog Kalemegdana prilično čvrsto drži prvu poziciju u ABA ligi.

- Gledajući regularnost ABA lige, raznorazne varijante drveta - od javora, preko bukve nam kroje sudbinu. Zvezda je prva na tabeli i mislim da je jako važno našim navijačima da se angažujemo i propratimo sve utakmice u regionalnom takmičenju. Jedna je 28. januara kada je derbi gde smo mi domaćini.

- Imam najave od raznih krugova, i vrapci mi malobrojni u Beogradu dostavljaju informacije, da će biti pokušaja kroz razne projetke da nas sapletu da ne sačuvamo pol-poziciju. Vidim da se crvkuće na sve strane, pričamo o košarci, a ne o drugim stvarima - istakao je Čović.

Nebojša Čović
foto: Starsport©

Osvajanje ABA lige ne garantuje Evroligu.

- Ne garantuje, osim obećanja. Sve to funkcioniše na "vajld kard". I mi i Partizan smo ušli tako. Partizan je bio prvi, mi drugi, ali smo i jedni i drugi ušli na "vajld kard". Naravno, bolje je biti prvi, nego drugi, i potrudićemo se da nam se ne desi neregularnost iz prošle sezone u kojoj smo izgubili prvo mesto - rekao je prvi čovek Zvezde i dodao:

- Zvezda će dobro razmotriti projekat ABA lige. Gledajući ambijent u kom se radi i kakvi ljudi su se tu koncentrisali, mislim da ona polako iz dana u dan gubi smisao u smislu regularnosti. Mi ne možemo da pobedimo utakmicu kada imamo Javora, a nekima neprekidno sude Boltauzeri. Da ne otvaram dalje priču, imamo kompletnu analitiku, ali pravo da vam kažem i ne plašim se da je otvorim. Dosta je bilo. Domaća liga je dobra ideja.

Matej Boltauzer
Matej Boltauzerfoto: Starsport©

- Šta se sve preduzima protiv Crvene zvezde , super sam zadovoljan rezultatima i u ABA ligi i Evroligi. Kakve medijske blokade i napade doživljavamo, odlično je sve. Mnogo se zaboravilo koliko su veliki napori i do kakvog smo standarda došli kada je košarka u pitanju. Mi sada na svaku utakmicu putujemo čarterima, nekad smo spavali po aerodromima. Očekivanja su sada fajnal-for Evrolige. Polako, neki su ulagali po 40 i 50 miliona evra, pa nisu to postigli. Dešava se da jako loše odigramo protiv ASVEL-a, budemo razapeti od strane "stručnjaka", a onda odete u Milano i ubedljivo pobedite Armani. Kakve sve nameštaljke i neregularnosti prolazimo, počevši od Kampaca, odlični smo!

Govorio je i o atmosferi koju prave navijači Zvezde.

- Videli ste kada mi napravimo atmosferu u Evroligi, to nema konkurenciju. Mi to pravimo na pravi, naš, domaći način. Ne pravimo kao šou, pa nije to festival kao "Bir fest" ili "Vrnjačka Banja". Mi to pravimo od srca i sjajna je atmosfera. Mislim da će za Baskoniju takođe biti određena koreografija.

Baskonija gostuje Crvenoj zvezdi u četvrtak od 19 časova.

Bonus video:

02:06

Topić po povratku u Zvezdu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.