"ŽELJKO JE LUDI GENIJE, NJEGOVE AKCIJE IZ 2006. SU SADA U NBA LIGI!" Legenda Panatinaikosa oduševljena Obradovićem
Željko Obradović, Foto: Starsport©

"PROVOCIRAO ME JE"

"ŽELJKO JE LUDI GENIJE, NJEGOVE AKCIJE IZ 2006. SU SADA U NBA LIGI!" Legenda Panatinaikosa oduševljena Obradovićem

Čuveni as "zelenih" je sa Srbinom osvojio tri Evrolige i ne sumnja da bi iskusni stručnjak imao dosta uspeha u NBA ligi

Objavljeno:

Majk Batist, nekadašnji košarkaš Panatinaikosa u podkastu Jurohupsa pričao je o Željku Obradoviću pod čijom komandom je igrao u Atini.

- Bilo je teško, bio sam pod njegovim stalnim pritiskom, terao me je da budem bolji. Bila mi je to prva godina, provocirao me je kako bi me naterao da napredujem, nisam bio dovoljno zreo i nisam dobro primao poruku - rekao je Batist.

Majk Batist (levo)
Majk Batist (levo)foto: Profimedia

Amerikanac je sa popularnim Žocom osvojio tri Evrolige kao član "zelenih.

- U NBA imate dosta slobode, mnogi treneri te ne guraju tokom utakmice, već čekaju poluvreme ili te sutradan pozovu u kancelariju da gledate video. Prvi put sam se susreo sa tim da me neko prozove pred celim timom i moja prva reakcija nije bila dobra. Ali, druge godine sam to shvatio kao izazov i sve što su mi govorili Željko ili Itudis, bilo dobro ili ne, shvatao sam kao čelendž. I više puta sam u njihovom savladavanju imao uspeha, nego padova. Izazivao nas je u svakoj situaciji i mislim da je to bio razlog zašto smo bili tako uspešni - istakao je Batist.

Majk Batist slavi jednu od titula Evrolige
Majk Batist slavi jednu od titula Evroligefoto: Profimedia

Pomoćni trener Toronto Reptorsa čiji je glavni strateg Darko Rajaković ne sumnja da bi Obradović imao dosta uspeha u NBA ligi.

- Bez dileme. Obradović je ludi genije, čoveče. On je guru pik-en rola. Mnogo stvari koje sada viđam u igri većine NBA timova mi smo radili u 2006, 2007. i 2008. Obradovićev pečat se vidi, još tad je video gde košarka ide i bio je katalizator napretka. Tim koji bi uzeo Obradovića morao bi da draftuje, trejduje i potpiše snažne ličnosti, igrače koji vole da treniraju i rade. Mnogo je detalja na koje treba da se fokusirate kad radite sa njim... Mentalno slabi igrači nisu za njega, jer on će da izaziva svakoga da izvučete najbolje što možete iz sebe - zaključio je Batist.

Bonus video:

03:25

Željko Obradović medija dej

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.