MUZIKA ZA UŠI ŽOCA I 'GROBARA': "Moraš da dođeš kad te zove NAJBOLJI EVROPSKI TRENER svih vremena!"
Džejlin Smit, Foto: EPA/PETE ANDREOU

to se ne propušta

MUZIKA ZA UŠI ŽOCA I 'GROBARA': "Moraš da dođeš kad te zove NAJBOLJI EVROPSKI TRENER svih vremena!"

Igrati pred 20.000 navijača je nešto neverovatno - objansio je Smit

Objavljeno:

Novi košarkaš Partizana, Džejlin Smit, predstavio se navijačima crno-belih i otkrio kako je došlo do njegovog transfera u Beograd.

Amerikanac sa hrvatskim pasošem nije zamenio boje pošto je stigao iz Virtusa, a u razgovoru za "Mozzart Sport" je ispričao kako je došlo do toga.

- Kako je sezona odmicala, stavljen sam u čudnu situaciju. Pred sezonu u Virtusu je bio Serđo Skariolo, koji je imao plan za mene, da budem 'dvojka'. Ali, pošto nisu rešili situaciju sa (Ifeom) Lundbergom, u međuvremenu je došao novi trener i on je ostao u timu. Tada je Virtus imao trojicu bekova. Tada je bilo samo pitanje vremena ko će otpasti. Trener je imao vremena da bira sa kim želi da gradi igru. Na kraju sam ja bio taj koji je ostavljen po strani - počeo je Smit razgovor.

Saigrač u Bolonji mu je bio Ognjen Dobrić, koji mu je pričao o tome šta košarka predstavlja u Srbiji.

- Da, da... Stalno mi priča o atmosferi u Beogradu, kako je igrati večite derbije. Rekao mi je da je su utakmice posebno naelektrisane. Atmosfera je sjajna, to mi je rekao, ali gledao sam utakmice i preko televizije, zaista sam oduševljen - dodao je Smit.

Ognjen Dobrić
foto: Michele Nucci / AFP / Profimedia

Glasine o njegovom dolasku u Partizan su se pojavile i pre nego što je on stupio u kontakt sa klubom.

- Recimo tokom poslednjih sedam do deset dana. Nisam igrao u Virtusu, pa sam svom novom agentu Teriju (Arčeru) rekao da je vreme da idem. Onda se pročulo da želim da idem. Posle duplog kola u Evroligi pre dve sedmice trener je prestao da me koristi na parketu. Posle toga moj agent je stupio u kontakt sa Partizanom, da se raspita kakva je situacija pošto je znao da ekipi treba igrač na pozicijama 'jedan' i 'dva'. Na kraju je sve ispalo savršeno - nastavlja Smit.

Zašto baš Partizan?

- Ah, čoveče. Imaju igrače... Panter, Naneli, Ledej... Ceo tim je sjajan. Prilika da igraš za verovatno najboljeg evropskog trenera svih vremena je nešto što ne možeš da propustiš, moraš da dođeš kada te zove. Ne dešavaju se često situacije da igraš za trenera kakav je Željko Obradović. Pored toga, navijači su još jedan bitan faktor. Imati takvu podršku na svakoj utakmici, igrati pred 20.000 navijača je nešto neverovatno - objansio je Smit.

Džejlin Smit
foto: instagram.com/printscreen/monicann01

Tek treba da priča sa Željkom Obradovićem o ulozi koja se od njega očekuje.

- Nisam još pričao sa Željkom, verujem da će se to desiti u narednim danima, da dobijem više informacija o ulozi koja mi je namenjena. Vidim da su bili u dobrom momentu, a ja ću se potruditi da donesem sve što mogu i što treba ekipi. Ne bih voleo da poremetim hemiju tima, već da budem neko ko će da pomogne ekipi kako god je to moguće - jasan je Smit.

Bonus video:

00:05

Partizan, trening, Bruno Kaboklo

(Espreso/Mozzart Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.