VALENSIJA PREPOZNALA MOMENAT I NACILJALA POJAČANJE: Stiže nekadašnji NBA as!
Tim Momua Mumbrua biće dodatno pojačan, Foto: Jürgen Schwarz / imago sportfotodienst / Profimedia

evroliga

VALENSIJA PREPOZNALA MOMENAT I NACILJALA POJAČANJE: Stiže nekadašnji NBA as!

Tim Momua Mumbrua biće dodatno pojačan

Objavljeno:

Valensija, suočena s brojnim povredama na krilnim pozicijama, planira dovesti nekadašnjeg NBA igrača Džastina Andersona, prema izvorima Relevo. Tim je trenutno bez Semi Odželeja i Viktora Klavera zbog povreda, a Ćabi Lopez Arostegi se bori s formom nakon početne povrede sezone.

S obzirom na ove odsutnosti, Valensija je odlučila da pojača svoj roster na poziciji krila, a izbor je pao na Andersona. On već dva meseca igra za Breogan i ostvaruje solidne statistike, beležeći prosečno 10,2 poena, 2,3 skoka i dve asistencije u ACB ligi, kao i 11,5 poena, 2,5 skokova i tri asistencije u Ligi šampiona.

Jedini problem može predstavljati limit stranih igrača, što znači da će treneru Momu Mumbru biti potrebno da napravi rez u sastavu kako bi otvorio mesto za Andersona. Trenutno, Džared Harper, koji je povređen, zauzima jedno od mesta "stranaca" u timu, a pored njega i bivši igrač Cibone, Nejtan Rivers, nije se najbolje uklopio u tim.

Anderson je pre dolaska u Evropu igrao u NBA i razvojnoj ligi, nastupajući za različite timove kao što su Dalas Maveriksi, Filadelfija, Atlanta, Bruklin, Klivlend i Indijana.

Bonus video:

00:23

Vladan Milojević se vratio na Marakanu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.