"GRČKA ZVER" PODIVLJALA: Janis Antetokumpo dao 64 POENA pa hteo da se bije sa Pejsersima zbog lopte! (VIDEO)
Janis Antetokumpo, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA

"GRČKA ZVER" PODIVLJALA: Janis Antetokumpo dao 64 POENA pa hteo da se bije sa Pejsersima zbog lopte! (VIDEO)

Dvostruki MVP lige je očigledno bio veoma motivisan da se sa Baksima revanšira Pejsersima za neočekivani poraz u četvrtfinalu NBA kupa

Objavljeno: 11:58h
Nedeljko Đukić

NBA noć iza nas je obeležio Janis Antetokumpo u trijumfu Milvokija nad Indijanom 140:126.

Dvostruki MVP lige je očigledno bio veoma motivisan da se sa Baksima revanšira Pejsersima za neočekivani poraz u četvrtfinalu NBA kupa, takođe u Milvokiju.

"Grčka zver" je opravdala nadimak pošto je Antetokumpo ubacio neverovatna 64 poena, što je rekord franšize!

Janis je šutirao 20/28 iz igre, 0/3 trojke, a pogađate da je ogroman broj poena da sa linije slobodnih bacanja - 24/32. Imao je i 14 skokova, po četriri ukradene i izgubljene lopte, i jednu blokadu.

Dejmijan Lilard ga je "pratio" sa 21 poenaom, dok su kod gostiju po 22 postigli Tajris Haliburton i Majls Turner.

Zanimljivo je bilo i na samom kraju meča. Antetokumpo je želeo loptu kojom je ostvario veliki podvig, ali je asistent trenera Pejsersa već uzeo od sudije. Obrazloženje trenera Indijane Rika Karlajla je da su uzeli loptu za svog rukija Oskara Čibeva koji je postigao prvi NBA poen. Nisu razmišljali o Janisovom rekordu.

Ali Grk nigerijskog porekla jeste. Potpuno je pobesneo zbog ovoga i čak je potrčao ka svlačionici Pejsersa da bi dobio loptu.

Obezbeđenje je uspelo da dobije loptu nazad, ali Antetokumpo ne veruje da je to prava lopta sa utakmice.

- Imam loptu, ali ne znam da li je lopta sa utakmice. Ne deluje mi kao lopta sa utakmice. Osećam da je potpuno nova lopta. Mogu da prepoznam. Danas sam igrao 35 minuta. Znam kakav je osećaj sa loptom kojom se igralo. Loptu koju imam, uzeću je i dati je mami sigurno, ali ne znam da li je to zapravo lopta sa utakmice.

Janis je netrpeljivost prema košarkašima Indijane pokazao još u prvoj četvrtini kada je Haliburton zakucao a kad je krenuo nazad, snažni centar Baksa ga je laktom poslao na parket i dobio tehničku.

Sa druge strane, frustrirani Pejsersi su grubostima uzvratili u poslednjoj deonici, kada je Aron Nesmit rvačkim zahvatom zaustavio Antetokumpov prodor ka košu i izazvao bes dežurne prznice Bobija Portisa.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:16

Janis NOKAUTIRAO nemačkog centra, pa isključen sa meča

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.